Evaluatie en analyse van vruchtensap

Evaluatie en analyse van vruchtensap.

We starten nu met de voorbereidingen voor de productie van wijn uit vruchtensap. Het fruit is geplet, en het daaruit verkregen sap werd opgevangen in een vat. Maakt nog niet uit, is het een emmer?, of een gistingsvat. Er is maar één ding waar je op moet letten:: de container moet worden afgedekt totdat verdere verwerking kan plaatsvinden.

De volgende stap is het bepalen van het uiterlijk en de kwaliteit van het sap. Want de verdere procedure wordt al bepaald, om de juiste kwaliteit van de latere wijn te krijgen. Niet elk druivensap of ander fruit levert van nature een goede wijn op. De stoffen in het sap veranderen afhankelijk van het soort fruit, hun mate van rijpheid en geboortejaar. Na een mooie zomer is het sap zoet; bij sterk zonlicht kan het echter niet genoeg zuren bevatten. Als het weer tijdens de groeiperiode slecht was, dan hebben we te maken met een overmaat aan zuren, wat inherent het aroma aantast en het sap ongeschikt is voor consumptie, zolang het geen behandeling ondergaat. Beide zuurgraad, en de zoetheid van het sap moet in evenwicht zijn van smaak, als de wijn lekker moet zijn?. Bovendien maken zuren en tannines, dat de wijn vers en stabiel blijft en bestand is tegen ziekten en gebreken.

Zure appels bevatten bijvoorbeeld te veel zuur en te weinig suiker, daarom zal de drank die van hen wordt verkregen zuur zijn, laag alcoholgehalte, en tenzij gecorrigeerd – het zal niet lekker zijn, noch zal het geschikt zijn voor langere opslag. Zoete appels, voor de verandering, zijn laag in zuur en laag in tannines, dus de drank van hen zal noodzakelijkerwijs flauw en smaakloos zijn, als het niet is gecorrigeerd.

Zure peren bevatten veel tannines, maar weinig suiker. Het sap gist snel, maar produceert weinig alcohol. Toegegeven, na het einde van de gisting zal de wijn snel opklaren, het zal echter bitter en onstabiel zijn. Ze zijn problemen, die wijn kan ons maken, als we de noodzaak negeren om het sap te analyseren en mogelijk te corrigeren. Over analyse gesproken, Ik bedoel helemaal niet werken als biochemicus, die de most professioneel en met talloze instrumenten onderzoekt. We hebben heel weinig hulpmiddelen nodig om het sap te evalueren, we kunnen ook tot op zekere hoogte vertrouwen op onze eigen smaak, geur en zicht. De volgende analyse houdt in eerste instantie geen rekening met het type fruit, waarvan de most is gemaakt. Verschillende methoden voor het corrigeren van een wijn worden alleen tijdens de bereiding gebruikt.