Wijn "nat" corrigeren

Wijn "nat" corrigeren.

Deze methode wordt gebruikt om niet alleen het suikergehalte te corrigeren (dus later alcohol), maar het overtollige zuur wordt ook verminderd. kristalsuiker, die aan het sap wordt toegevoegd, het lost eerst op in water. Het sap profiteert niet alleen van zoetheid, maar verdunt ook met een neutrale vloeistof, wat is water?, wat ook het zuurgehalte verlaagt.

De toevoeging van suikerwater mag echter niet meer bedragen dan 10% de hoeveelheid sap, omdat de wijn zijn smaak verliest. Daarom komt de methode om wijn "nat" te corrigeren pas in het spel, wanneer het sap extreem zuur is, en heeft tegelijkertijd een bijzonder sterk aroma, die niet veel zal lijden bij het verdunnen.

De procedure is als volgt:.

De zuurmeter bevat bijvoorbeeld zeer zuur vruchtensap, wiens zuurgraad is? 16 g/l. De optimale waarde zou zijn 8 g/l. Als dezelfde hoeveelheid water aan het sap wordt toegevoegd, hierdoor wordt het zuurgehalte gehalveerd, maar ook een waarde uitgedrukt in graden Ochsle. Daarom moet je de toegevoegde suiker opnieuw afmeten. Zo is het gedaan, zoals beschreven in het vorige artikel. Fruitsappen, die de normale waarde iets overschrijden normal 6-8 g/l kan ontzuurd worden door toevoeging van suikerwater, het is echter beter om ze te mengen met zuurarme sappen, net zoals zuurarme sappen worden gemengd met zuur fruit.