Gjennomføring av gjæring og avklaring

Gjennomføring av gjæring og avklaring

Når vinen slutter å virke - vannet i røret stabiliserer seg og det slutter å puste - bør du sjekke sukkerinnholdet med en vinmåler. Hvis sukkerinnholdet i vinen ikke synker i flere påfølgende dager, midler, at gjæringsprosessen er fullført.

Svakere viner høstes i gjennomsnitt 3 ganger fra oven sediment (etter fullført gjæring), sterk 4 ganger (marsvin co 3-6 uker, avhengig av slamutslippshastigheten), husker alltid kortest mulig kontakt med vin med luft. Sterk vin ved siste dressing, dessert kan være oksygenert.

Vinen skal alltid smakes under den første samlingen, for under gjæringen kan du legge til noe annet: sukker sirup, honning eller juice fra andre frukter. Takket være dette vil vinen være bedre og i tråd med våre forventninger.

Hvis vinen ikke er godt avklart, vi kan vente på at den skal avklare seg - naturlig (det kan ta opp til 10 måneder), ellers kan filtre eller klaringsmidler brukes. Vi kan bruke gasbind for å filtrere vinen, lerret, flanell, spesielle filterfiltre eller sett for tyngdekraftsfiltrering. Et av finingsmidlene kan også brukes:

 • Klarowin (bentonitt) – to skuteczny środek do klarowania win i soków. Når det er hovent i vann, har det sterke absorpsjonsegenskaper. Innholdet i en pose til 10 liter vin;
 • Ferdiglaget – super szybki i super silny, binær (K1 + L1), profesjonell avklaring for justeringer. Perfekt for å klargjøre mos og hvitvin. Tid for fullstendig avklaring 24 timer i døgnet. Innholdet i en pose til 25 liter vin;

Instruksjon: gdy wino bądź zacier przestaną „pracować”, dekanter dem fra sedimentet i en annen beholder. Bland innstillingene godt før du legger til preparatet, legg deretter til hele innholdet i K1-posen
og bland alt grundig i ca 30 sekunder. Tilsett deretter innholdet i pose J1 og bland igjen. La stå på et stille sted, avklaringsprosessen starter etter noen minutter, fullstendig rydding opp til 24 timer.

 • Aktivt karbon – do zmętnień i posmaków stęchlizny, gjær eller mugg;
 • Eggprotein – 1szt. for 25-30 liter vin, ødelagt i en liten mengde vin;
 • Silisium sol;
 • Flytende eller pulverisert gelatin, f.eks.: ENARTIS Goldenclar;
 • Środek wieloskładnikowy – ENARTIS NEOCLAR – et klargjørende preparat med et veldig bredt spekter av aktivitet, det fjerner også polyfenoler og proteiner, forbedrer vinens stabilitet og organoleptiske egenskaper. Doskonale nadaje się do klarowania białych jak i czerwonych win. W skład ENARTIS NEOCLAR wchodzą: bentonitt + pulverisert gelatin + pulverisert eggehvite + aktivt kull.
 • Środek wieloskładnikowy – ENARTIS CLARIL SP – bredspektret avklaringsmiddel, for hvite og røde viner. Sammensetning: bentonitt 50%, PVPP 20%, kaseinat 15%, silika 15%. Spektrum av handling: fjerner fenoler og polyfenoler, eliminerer proteinskying, forbedrer gjennomsiktigheten, eliminerer ingrediensene som er ansvarlige for "bruning" av vin, reduserer bitterhet og forbedrer de organoleptiske egenskapene til vin, forbedrer friskheten.

Funnet på google via:

 • vinavklaring
 • fullføring av vingjæring
 • vinen slutter å virke
 • hvordan lage et vinfilter
 • moseklaring
 • vinen sluttet å virke hva han skulle gjøre videre
 • husets gjæring