Gjærkaken "til den unge svigerdatteren” (Savarin)

Gjærkaken "til den unge svigerdatteren” (Savarin)

Kake: 25 en dag med mel, 12 en dag med smør eller 'Palms”, 3 ha ha, 3 dag med sukker, 2 en dag med gjær, et halvt glass melk, klype salt
Sirup: en halv kopp rom, 15 dag med sukker, glass vann

Mos gjæren med litt sukker, hell lunken melk, tilsett litt mel og la heve. Pisk eggene og sukkeret til det er hvitt, tilsett siktet mel, surdeig og en klype salt. Elt deigen, til den kommer av hendene og boblene vises i tverrsnittet. Hell i på slutten av eltingen 10 dag med smeltet og avklart fett. Sett til side for å heve deg. Avbryt hevingsprosessen ved å elte deigen kort, legg dem deretter i en smurt og melet ringform, fyll den halvveis opp og la den stå på et varmt sted. Når deigen hever igjen, legg formen i forvarmet ovn og stek i ca.. 35 min. Ta den bakte og lett avkjølte kaken ut av formen og suge den umiddelbart etter å ha tatt den ut med sirup med rom.