Ungarsk paprikasuppe laget av fisk

Ungarsk paprikasuppe laget av fisk

50 en dag med liten fisk (mort, idyller, okonki), 1 karp (ok. 1 kg), 1 gjedde eller gjedde abbor (ok. 1 kg), 2 store løk, salt, en hopet teskje med pulverisert ungarsk paprika

På bunnen av en tykk emaljepotte, som skal være ganske høy, legg et lag renset og vasket fisk og et karpehode; heller fiskblod. På denne spred løken, skiver i tynne skiver, etterfulgt av en mellomstor ring av renset karpe. Legg et nytt lag med løk og sander eller gjeddeklokker på det. Hell alt over med kaldt vann, at fisken er dekket, legg gryten på bålet og når innholdet koker, reduser flammen, salt og dryss over paprika. kokk 1 på. på veldig lav varme, slik at væsken bare 'blinker”. Når det dannes et "saueskinn" på overflaten”, suppen er klar. Denne maten må aldri blandes.

Den serveres på bordet i samme gryte, der hun kokte. Bruk en skje med skje for å forsiktig plukke opp store fiskestykker, legg på tallerkener og hell den aromatiske væsken.

 

Georgisk-charchosuppe

50 en dag med fett biff, 1 1/2 glass av skallede valnøtter, skje maismel, strączek ostrej papryki’, den såkalte. czushki. 3-4 hvitløksfedd, eddik, persille, salt

Vask kjøttet, kutt i små biter, hell kaldt vann i en kjele (ok. 2 Jeg) og la det småkoke 2 på. Før nøttene gjennom kjøkkenmaskinen, ved å legge til en hatt, hvitløk og salt. Til den resulterende massen, tilsett mel spredt med noen spiseskjeer lager, ok. 2 ss vineddik eller krydret tomatsaus og hakkede persilleblader. Blande, tilsett i suppe og kok sammen 10 min.