Gjærkake med plommer og smuldre

Gjærkake med plommer og smuldre

Kake: 25 en dag med mel, 8 dag med sukker, 1 egg, 2 skjeer med smør eller margarin, 2 en dag med gjær, et halvt glass melk, rom eller mandelolje, 1 egg, 50 en dag med ferske eller frosne plommer

Smuldre: 3 en dag med mel, 3 en dag med smør, 3 dag sukkerpulver, en halv flat ts med malt kanel

Knus gjæren i gryten, hell i litt varm melk, tilsett en teskje mel og en teskje sukker. Rør og sett til side for å heve. Pisk egget med sukkeret, og varm melken (gjør ok. 30° C). Tilsett gjæret gjær i melet, egg med sukker og oppvarmet melk og elt til deigen holder seg utenfor hånden. Tilsett deretter smeltet fett og duftolje, elt en stund, dekk til med en klut og la den være varm, å fortsette å vokse. Når deigen dobler seg, legge vekk 2 skjeer, Legg resten på et smurt stekebrett og pensle med sammenvispet egg. Ordne plommehalvdelene på overflaten (fjern steinene) og dryss med smuldre. Stekes i ca.. 40 min.

Klargjøring av smuldret: Bland den hevede deigen på et fat med mel og melis. Hell over med smeltet smør, tilsett kanel og gni med en skje, slik at klutene blir dannet.