Jordbær med bringebær

Jordbær med bringebær

20 en dag med ferske eller frosne bringebær, en halv kopp melis, en teskje sitronsaft, 40 en dag med ferske eller frosne jordbær, 4 sitronskiver til pynt.

Knus bringebærene, gni gjennom en sil, bland med sukker og sitronsaft. Skyll jordbærene godt, rengjør stilkene og ta på 1 på. inn i kjøleskapet. Forbered sitronskiver, kutte huden i nellik. Ha jordbærene i glassboller, hell bringebærsaus over dem og pynt med sitronskiver.

 

Svampekake med friske bringebær

75 dag malin, 2 svampekakeringer (21 cm i diameter), 2 glass pisket krem, 10 dag sukkerpulver, en klype vaniljesukker, et glass kirsebær eller cognac

Dryss bringebær med litt sukker og sett til side i noen timer, la dem slippe juice. Skjær svampringene horisontalt på 2 paier. Hell av bringebærsaften, bland med alkohol og vaniljesukker, dryss den på svampeskivene. Overfør en av dem forsiktig til en rund plate, legg et lag pisket krem, og på toppen av det - et bringebærlag. Legg ytterligere lag på denne måten. Oppbevar alt i kjøleskapet til det serveres.