Varm auberginsalat

Varm auberginsalat

1 stor aubergine, 2 ss olje, 2 store løk, 20 en dag med kjøttdeig, 2 tomater, et par spiseskjeer med buljong, 2 ss tomatpuré, 1 egg, 2 skjeer med krem, salt, pepper

Vask eggplanter, kutt i skiver og brun lett i varm olivenolje. Overfør til en ildfast form, og brun løkskivene i olivenolje. Legg løken på auberginen, gi deretter et lag kjøttdeig, og til slutt - tomatskiver. Bland buljongen og tomatpuréen, tilsett salt og pepper, hell over de tilberedte ingrediensene og sett den i den varme ovnen 1 på. 30 min. Bland egget med kremen før slutten av bakingen, hell over maten og ha den i ovnen 10 min. Skjær i porsjoner, legg på et fat og server umiddelbart.

 

Hot pate i Madeira saus

20 dag av pate, 5 jaj, 3 ts mel, 10 en dag med smør

Sos: 3 en dag med smør, 3 en dag med mel, 1 Jeg 1/2 glass kjøttkraft, et halvt glass vin med en sterk bukett (helst Madeira)

Knus pateen med en gaffel, tilsett mel med smør, piskede egg og rasp godt. Smør formen eller kakeformen, Overfør massen og legg i en større gryte med kokende vann til en middels varm ovn. Stekes i ca.. 45 min. Legg den varme pateen på et fat, server den varm saus i en sausbåt ved siden av.

Tilberedning av sausen: smelt smøret, lag en roux og brun den grundig. Spred buljongen, koke og hvis det er klumper, gni gjennom en sil. Varm opp vinen litt og bland den med sausen rett før du serverer den til bordet.