RENGJØR NETTLE BLODET!

Balkanfjæren er definitivt annerledes enn vår. Det mangler finesser i Vistula, gradvis overgang fra scene til scene, delikatesse av farger, tonediversifisering og skyggespill. Plutselig eksploderer den med voldsom varme og en orgie av intense farger. De første "bollene" vises i februar” (krokuser) syrin og gul. Men når ferskenene blomstrer, aprikoser og mandler, alt drukner i skarp rosa, gir mot en skyfri bakgrunn, effekter av usigelig skjønnhet fra safirhimmelen. I begynnelsen av april er det allerede grønt på markedsbodene. De første vårgrønnsakene selges - gressløk, ung hvitløk og løk, salat, gigantiske reddiker, spinat, lebiod, og til og med brennesle. Brennesle suppe, tilberedt eksklusivt for dette, tidlig på våren, den plasseres her på bordene for et spesielt formål: i Bulgaria antas det dypt i helbredelse, regenererende egenskaper til denne planten etter vintermånedene.
Inntil du prøver denne nye, kun kjent for oss fra å høre en tallerken, Pavlin Dimitrov oppfordret oss sterkt, i hvilket hus vi tilbrakte en av søndagene i april. Pawlina overbeviste oss, at denne suppen er veldig velsmakende og renser blodet, men hun var tydelig utålmodig med vår nøling og det nølende blikket på det grønne innholdet på platene. Så litt av frykten for vertinnen, litt av nysgjerrighet, vi brøt motstanden. Her er det, vi fant ikke bare ut om smaken av denne suppen selv, men vi tør til og med anbefale det til alle å prøve i henhold til oppskriften, implementeringen vi fikk anledning til å observere.
Sorter ut tre håndfull ung nesle, vask ut, hakk fint og stek, tilsett smør og løk, og til slutt - mel; salt etter smak, hell varmt vann og kok. Før du tar den av varmen, tilsett fersk melk. Kok eggene hardt, bryte dem ned i fine partikler, Rør inn og pepper og hakket persille. Ordne porsjoner med egg på tallerkener og hell suppen. Så han kan virkelig kvitte seg med mistillit og innføre dette "rensende blodet".” suppe til vårmenyen? Mammas brennesle, ser ut til, ikke verre enn bulgareren.
Vi klarte heller ikke å overbevise oss om den unge hvitløken i lang tid, hvis grønne bunter ble brakt til vårlunsjen av våre kolleger. Gradvis skjønt, i følge regelen, at du skal tilpasse deg alle kulinariske skikker i landet, hvis du virkelig vil snakke om å bli kjent med ham, og ung hvitløk begynte å dukke opp blant våre kjøp. I Polen ser man dessverre ikke denne typen gressløk på messer og i butikker, og det er veldig velsmakende og virker til og med mindre krydret enn de grønne skuddene til en ung løk. Dessuten overgår den utvilsomt den med ernæringsmessige og medisinske verdier; ved siden av vitamin C., EN, B1 og PP hvitløk har betydelige bakteriedrepende egenskaper, spesielt viktig i dette klimaet. Bulgarer bruker den til alle slags salater, egg 'panagyurian” (deretter med yoghurt), men mesteparten av tiden spiser de bare "live".”, napper på brød med ost eller pålegg.