LANDET MED FLYDENDE MELK

I motsetning til den oppfatningen som gjennomsnittlige turister har gitt, som berører dette landet fra havet, Bulgaria er faktisk et land av fjell. Fjellformasjoner (Stara Planina, Rila, Pirin, Rhodope-fjellene) okkupere 30% land, og beite, det er mer enger og fjellbeiter enn dyrkbart land. Disse spesifikke forholdene har gjort, at saueavl har utviklet seg her i århundrer, som alltid grunnleggende har bestemt spisesystemet til innbyggerne. Tross alt er det grunnleggende kjøttet i bulgarsk mat lam, faktisk lammekjøtt. Bare landet har råd til slik svik, der sauebestanden har de høyeste indikatorene i Europa. Bulgaria bruker også mye meieriprodukter, inkludert, selvfølgelig, den berømte yoghurten, kalles her "kiseło mliako”.
Surmelk er alltid et permanent element i den daglige menyen til en typisk bulgarsk. De serveres i små boller og spises med en skje, fordi den tette, en homogen masse er neppe en drink. Yoghurt - som en nasjonal spesialitet - er også på alles meny, selv de mest utsøkte restaurantene. Det serveres vanligvis som forrett eller dessert (deretter med sukker, kompott frukt eller syltetøy). Det er en restaurant i Bulgaria, der surmelk er en spesifikk spesialitet. Det kalles "Poda” og lokalisert |ligger i nærheten av Kamchia, litt utenfor banket spor fra Varna t Burgas. Og selv om det ikke er på vei i det hele tatt, de stopper nesten alltid, her er busser som frakter turister fra Golden Sands, Druzhba og Balchik til Sunny Beach. Det er her de serverer melk med så tykk konsistens, at du kan kutte dem med en kniv. Denne spesialiteten ved etableringen er restauranten "Poda” selger også for takeaway, i plast, vanligvis 1 kg pakker. Fra sauemelk serveres en lignende spesialitet ved foten av Szipka.
Den økende populariteten til lokal surmelk blant utlendinger som besøker Bulgaria, bekrefter verdensberømmelsen, som stadig vokser takket være dyktig reklame for dette produktet på vestlige markeder. I Paris kalte yoghurt "bulgarsk"” når den høyeste prisen.
Bulgarsk surmelk, faktisk en ingrediens som forårsaker gjæringen, har lenge fascinert leger. Oppdaget og klassifisert som Lactobacillus bulgaricus, sluttet å være en hemmelighet. I dag er det kjent, at det har en veldig gunstig effekt på menneskekroppen, spesielt på tilstanden i fordøyelseskanalen, mage, Sjekk ut. Det krever imidlertid et lokalt klima. Separert, Bulgarsk 'lactobacillus” ble brukt til å utvikle stoffet "Gastrofarm” mot mageproblemer, spesielt magesårssykdom. Under behandlingen med "Gastrofarm” smerter og andre plager forsvinner raskt. Det ble også funnet, den "lactobacillus” har en regenererende effekt på hele kroppen og kan effektivt brukes i forskjellige sykdommer. Dermed er bruken av denne nyttige bakteriegruppen hevdet i US Pat 45 land i verden.
Kiseło Mliako” er laget av sauemelk, ku, og til og med geit og bøffel. Melken pasteuriseres først og fordampes, og deretter surgjort med bakteriene. Konsistensen av melken skal være jevn og jevn, ikke noe tegn på gassing.
Det er ikke kjent, eller den gjennomsnittlige bulgareren - som starter dagen med sur melk - innser sine unike egenskaper hver gang. Forskere sier imidlertid, at det er det systematiske forbruket av store mengder yoghurt som er m. i. hemmeligheten bak bulgarernes levetid. For tiden i Bulgaria på 100 tusen. innbyggere faller 52, som har krysset 100 år. Det er også distrikter som skryter av sine egne poster i denne forbindelse. Disse inkluderer for eksempel. Smolyan i Rhodope-fjellene.
De spesielle egenskapene til yoghurt har blitt brukt * selv i kosmetikk. Bulgarer bruker f.eks.. Kiseło Mliako” for å vaske hår. Melk blandet med ferske eggeplommer gir sjampoen som nærer og styrker håret. Yoghurt brukes også til kosmetiske masker med en blekende og fuktighetsgivende effekt.