Hva alkohol for skjær

Hva alkohol for skjær

En av de grunnleggende ingrediensene i enhver tinktur, en ingrediens uten som ingen tinktur kan lages - er alkohol.

Butikkånd - er det grunnleggende råmaterialet for å lage tinkturer, tilgjengelig for alle. Butikkånden selges med styrke 95%. Her bør du huske, at ren ånd ikke skal brukes til å forberede skjær 95%. Ikke fordi tinkturen blir for sterk, men det er relatert til smakekstraksjonen av ingrediensene som brukes til å tilberede tinkturen. Aromaekstraksjon er med andre ord "ekstraherer" aromaer fra ingrediensene vi vil lage en tinktur av. alkohol 95% nie dopuści do pełnej ekstrakcji z owoców a najzwyczajniej w świecie zakonserwuje owoce. Alkoholen som brukes til å forberede skjæret, bør ikke være sterkere enn 70%, 70% jest to górna granica której nie należy przekraczać. En tinktur tilberedt av slik alkohol vil alltid ha en mer intens farge og rikere aroma.

Hvordan skaffe alkohol til skjær 70%

Najprostszym sposobem jest zaopatrzyć się w alkoholomierz. Mierzymy zawartość % czystego alkoholu a następnie powoli dodajemy wody. Etter hver del av tilsatt vann, vi blander alt sammen, sett av til 10-20 minutter og mål med pekeren. Vi gjentar prosedyren til optimal effekt er oppnådd, f.eks.: 65-70%. Vi trenger å vite når "plager" alkohol, at hver indikator har en spesifikk temperatur på væsken som den er skalert for. Hvis temperaturen på alkoholen vår er forskjellig, men vi svever fortsatt rundt romtemperatur, husk at forskjellen kan være 1-2%.

En annen måte er å bruke de utviklede tabellene til å blande ånden. Antagelsen er, at vi blander butikkånd med styrke 95%:

736ml brennevin 95% + 291ml vann = løsning på ca. 70%

631ml brennevin 95% + 400ml vann = løsning på ca. 60%

 

Innym rodzajem alkoholu z którego możemy przygotować nalewkę są różnego rodzaju destylaty domowe (tydeligvis i land der produksjonen av destillater er lovlig). Mer om typene destillater i artikkelen: For et destillat for en skjær. Destillater kan ha ulik styrke, derfor som tilfellet er med butikkånd, du må fortynne dem til styrken nedenfor 70%. Fordelen med hjemmedestillater er deres pris. Det er mye billigere å lage et destillat hjemme enn en ånd, og kvaliteten på det hjemmelagde destillatet er ofte mye bedre enn butikkens alkohol.

 

Den siste alkoholen man fikk i å lage tinkturer er øl. Bare sånn, butikkølet vårt er en ingrediens i mange deilige, til og med de ikoniske tinkturene. Et utmerket eksempel på en slik tinktur er Porterówka - tilberedt på mørkt Porter-øl, andre ofte brukte øl er strontier og lagers.

Denne artikkelen ble funnet på Google Søk, inkludert. gjennom følgende nøkkelfraser:

  • alkohol for skjær
  • ånd for skjær
  • alkohol 70% hvordan
  • oppskrift på whisky laget av sprit
  • helle alkohol
  • hjemmelagde skjær
  • hvilken ånd for skjær
  • hvilken ånd for skjær?
  • hvordan få ånd 70%
  • ånd i skjær