Julaftens middag i Koprivsztica

Vi vil huske jula vi tilbrakte i Koprivsztica i lang tid. Da vi gikk en tur om kvelden, og månen hengende over elven belyste husene spredt på bredden, det virket for oss at denne byen var helt uvirkelig i sin skjønnhet. Så - på grunn av sin unike innstilling - "en sang” i Koprivsztica hadde hun en spesiell sjarm for oss. Også her ble vi påminnet om de gamle, relatert til disse høytidene, tradisjoner.

Fiskesuppe serveres til julaftens middag i Bulgaria, „Syrmi” - drue blad fylt kål, og også "jukse” - det vil si kompott av tørket frukt (plommer, moralsk, kornved, epler, pærer), „Tikwenik” - Iransk kake lagvis med gresskarterninger og et rituelt julaftensbrød - "tekanne”. Halm legges under platene med mat, til brød - hvitløk og valnøtter, og ved siden av bordet setter han hvetestangen og plogsharen. En spesiell type brød bakes også på julaften, den såkalte. Jeg gjør det. Gjær i saltet vann tilsettes melet, sukker og dessert smør. Et brød dannes av deigen, som vokser under tak allerede på stekepannen. Brødet bakes i en varm ovn, og smør den med søtet eller saltet vann før du tar det ut, at det dannes en rødaktig skorpe på den. Med et "goof".” du møter også gjester, og tradisjonen krever, å plassere en flaske rakia kledd med blomster på toppen av brødet. Under julaftemiddagen la ungjentene den første biten av brød til side, fordi holdt under en pute skal bringe drømmer om hennes fremtidige ektemann.

Denne dagen blir det også bakt en flat kake til fordel for sauen, kalt "Shepherd."”.