Supper i Bulgaria – Justering

Supper i Bulgaria tilberedes av en rekke produkter som er kjent og brukes også i Polen. De er delt inn i to grupper i kokebøker: avsluttet med en roux (lapryżka) eller et merke (zastrojka), f.eks.. fra piskede egg, krem osv.. Noen faste- og kjøttsupper er krydret med en roux, som bønner og linsesupper, kålsuppe, kalvesupper eller lammesupper. Fjærfe supper (kyllinger), fra hakket kjøtt og andre tilhører supper med et krydder. De beste og spesielt verdifulle suppene tilberedes med passende buljong.
Krydderiet er laget av egg (ofte fra eggeplommene selv), Bulgarsk surmelk (yoghurt) og mel. Hele egg eller eggeplommer helles i en tallerken med rund bunn, drysser melet og knuser det godt med en skumdamm. Den ostemasse melk tilsettes og piskes videre, slik at det ikke er klumper. Gryten settes på bålet og massen omrøres konstant, til den tykner, til kokende; i løpet av denne tiden, spred krydderet med noen skjeer med buljong eller suppe. Den er krydret med sitronsaft, eddik, eller vinsyre.

Kunnskapen om tilsetninger i krydder er av stor betydning for smaken av suppen. Lammekjøttsupper er krydret med mynte, kjærlighet, persille, dill og pepper; supper med biff eller kalv - persille og pepper; tørket bønnesuppe - mynte, linsesuppe - hagesalig; fjærfe supper - persille og pepper. Pulverisert varm og søt paprika kan tilsettes i hvilken som helst suppe (czorby) etter eget skjønn.
Roux for supper tilberedes ved å knuse løken fint og lett rødme med fettet som ovenfor til den er gyldenbrun, så tilsettes røde tomater kuttet i små biter eller tomatpuré. Å steke sausen tar tid til vannet fordamper; deretter tilsettes melet og stuves videre til massen blir gul, deretter strø pulverisert rød pepper og helles over med grønnsakskraft, kjøtt eller bønner. Roux kombineres med suppen når den koker.
Disse generelle punktene gjelder for alle supper. Vær oppmerksom, at paprika i pulverform ikke liker lang matlaging, Den skal ikke helles over kokende vann eller varmt fett. Før du tilsetter paprika, ta maten av varmen, heller i pulveret og vanner straks vannet.
De mest delikate paprikaene kommer fra de tidligste høstene. Den kan oppbevares i opptil ett år i en lufttett pose eller krukke.