Bourbon Whisky - rett fra USA

Bourbon Whisky - rett fra USA

Whisky-historien i USA er veldig lang og rik - denne drinken dukket opp på det amerikanske kontinentet praktisk talt på tidspunktet for ankomsten av de første bosetterne fra de britiske øyer., og siden har det lagt seg for godt. Det er nok bare å si, at det i dag produseres mange whiskysorter i USA, som er nesten ukjente andre steder i verden, og deres karakteristiske smak, aroma og fargemerk, at de ikke kan forveksles med noe annet.

Men hvor skal noen begynne, som vil vite alle skattene til amerikansk whisky? Bourbon vil definitivt være det beste tilbudet her, en av de to - ved siden av Tennessee Whisky - de viktigste og mest kjente variantene av denne drikken fra USA.

Som mange andre typer amerikansk whisky, også Bourbon har en amerikansk region, som kan betraktes som hjemlandet hans - det er staten Kentucky, som de aller fleste produsenter av denne drikken kommer fra, og mange gourmeter vurderer selv, at Bourbon fra enhver annen stat ikke en gang har rett til å smake minst halvparten så godt, som den som er laget i Kentucky. Historien til denne drinken er veldig rik, og dateres trolig tilbake til 1600-tallet, da produksjonsmetoden ble utviklet i sin opprinnelige form av en pastor ved navn Elijah Craig. Det er verdt å merke seg, at det er en hel rekke lover knyttet til produksjonsprosessen av denne typen whisky, takket være at den alltid beholder sin karakteristiske smak og aroma.

Den første betingelsen som Bourbon må oppfylle for i det hele tatt å bli anerkjent av ekte gourmeter, er bruk av tønner laget av eik i produksjonen.. Aldringsperioden på eikefat er veldig forskjellig, avhengig av det spesifikke destilleriet, men uansett må det være minimum fire år. I tillegg er både destillasjonsgjæren i seg selv ekstremt viktig (velkjent spesialgjær for kornmos) så vel som kornet som ble brukt i produksjonen. Som praktisk talt alle andre typer amerikansk whisky, er også Bourbon laget av helt andre typer korn og bruker andre stammer av destillasjonsgjær enn disse brennevinene., som tradisjonelt ble produsert på de britiske øyer - dette skyldes hovedsakelig de vanlige vanskelighetene med å få tilgang til visse råvarer på det amerikanske kontinentet. Hovedingrediensen i Bourbon er mais - selv om det bare i noen varianter utgjør den største delen av kornblandingen, men innholdet må være minimum 51%. Destillerigjæren kan også være et interessant faktum her, som brukes i produksjonen. Svært ofte blir minst en liten del av gjæren som ble brukt i produksjonen av forrige batch lagt til dem, som også er veldig viktig for å oppnå den karakteristiske smaken og aromaen.

Bourbon-produksjonsprosessen kan virke ganske komplisert, men alle disse prosedyrene er ganske enkelt nødvendige for dette, å lage en drink som vil tilfredsstille selv de mest kresne gourmeter. Kanskje det mest kjente merket som er involvert i produksjonen av Bourbon, er den berømte Jim Bean, og det er her det er verdt å starte eventyret ditt med denne spesielle varianten av whisky. Vi kan trygt si, at Bourbon definitivt er en av de mest interessante variantene av denne drikken fra alle de som kommer fra USA, derfor burde absolutt hver gourmet prøve det minst en gang - uansett, dens uvanlige smak og aroma gjør, det er veldig lett å bli forelsket i ham!

Funnet på google via fraser:

  • bourbon whisky
  • whisky destillasjon
  • whiskytyper
  • destillasjon av sedimentasjonstank
  • hva gjær for bourbon
  • amerikanske bourbon-typer
  • bourbon er en rekke whisky?
  • bourbon whysky
  • bourbon destillasjon
  • berømt whisky