En guide for vinprodusenter og bryggerier

En guide for vinprodusenter og bryggerier

Stålbokser for alkohol

Gjæringstanker i stål, bobler og kar er en fantastisk oppfinnelse, som imidlertid fant mange kritikere. Så langt som noen av påstandene stammer fra stålets egenskaper, de aller fleste skyldes det faktum, som kjøpere ikke helt forstår, hva de egentlig kjøper.

Stål av stål ujevnt

Stål er en veldig stor gruppe legeringer. I kulinariske applikasjoner, og derfor også i produksjonen av hjemmelaget alkohol, rustfritt stål er det mest brukte, som er et konsept som allerede er forvirrende på dette stadiet, for det er ikke stål, som ikke vil ruste. Edle stål, fordi det er slik de skal defineres i samsvar med profesjonell terminologi, er en gruppe legeringer, som faktisk kan ruste, men prosessen tar lang tid og krever spesifikke forhold, og det resulterende rustne belegget er veldig enkelt å fjerne, for å oppnå en helt ren overflate igjen.

Stålmarkeringer

Produsenter av stålslekker og tilbehør bruker svært forskjellige markeringer for sine produkter. Problemet er, at de mange ganger er symboler hentet fra standarder som ikke lenger er i kraft eller helt uforståelige for lekmenn. Fordi hver produsent prøver å gjøre alt, slik at produktene får den største markedsandelen, all denne forvirringen med merkingene brukes ofte til å introdusere tilleggsbetingelser, som er helt irrelevante, men markedsføring er ganske bra. Avhengig av dette, hvilket tilbehør du ser på kan være kirurgisk stål (det er ikke noe slikt i det hele tatt), lavkarbon (karboninnholdet i de fleste typer er mindre enn 0,08%, og i den vanligste syren mindre enn 0,03%, adlet stål (det er også ukjent, hva det kan bety) lub rustfritt (som betyr rustfritt på polsk, og det er et misbruk, fordi alt stål vil ruste).

Hvilke markeringer å se etter?

De mest populære bokser eller kar av god kvalitet vil være laget av stål med betegnelsen 18/10, 18/8, sjeldnere 18/0. Disse to tallene representerer alltid tilsetningen av krom og nikkel i prosent. Krom er ansvarlig for beskyttelse mot effekten av syrer, og nikkel gir hardhet og forsinker rusting, det er imidlertid en av de mest kjente metalliske allergener. Minimumsmengden av krom i rustfritt stål er 16,5%, men det er en sjelden brukt legering. Jo større tilsetning av krom (og det kan gå så langt som 1/5), jo mer motstandsdyktig stål.

Dette er den enkleste merkemodellen, Imidlertid er det fortsatt andre som ofte blir funnet: AISI 304, dvs. standard rustfritt stål, den mest brukte. Det er et stål av god kvalitet, som brukes praktisk talt overalt, der miljøet ikke er for surt, for eksempel i næringsmiddelindustrien. AISI-stål ligner på ovenstående 321 og forskjellige typer AISI 316, men sistnevnte er heller ment for produksjon av gjenstander utsatt for aggressive kjemikalier og høye temperaturer, derfor som materiale for konstruksjon av tønner, fat osv.. de er litt som en fluekanon, men det er isolerte tilfeller av deres bruk. Tilsetning av titan merket med bokstavene Ti eller T i forskjellige typer symboler er ikke nødvendig - det reduserer risikoen for karbiddannelse, som under vanlige hjemmeforhold fremdeles er slanke.

Sammendrag

Hver produsent vil bruke markeringer på produktene sine, hva det enn synes passende, Dessverre er de fleste dessverre helt ubrukelige, fordi de ikke kan relateres til noen kjente standarder. jeg håper, at den korte jukseplaten om metallurgi og materialteknologi som presenteres i denne artikkelen, belyser saken, og neste valg av stålskive vil være diktert av dens virkelige fordeler, og ikke effektiviteten av markedsføringsarbeidet.