Gjæring og utvalg av gjær

Gjæring og utvalg av gjær

For den forberedte innstillingen (fruktmasse eller juice + den første porsjonen sukkersirup) ved temp. oppstart 18 - 200C, tilsett næringsløsningen i mengden 3-5g per 10L, etter prinsipp, at jo mer utvannet mustet, jo mer medium. Medium, den viktigste ingrediensen er diammoniumfosfat, det er nødvendig for riktig multiplikasjon av gjær og riktig gjæringsforløp. Følgende typer medier er tilgjengelige:

 • Grunnleggende medium - mineral næringsoppløsning, den viktigste ingrediensen er diammoniumfosfat, den tilsettes til mosten i mengden 3-5g per 10L justering.
 • Næringsmedium med vitamin B1, f.eks.: ENARTIS NUTRIFERM SUPERVIT - inneholder i tillegg til diammoniumfosfat tilsetning av vitamin B1, og dekstriner som binder stoffer som er giftige for gjær, den tilsettes i mengden 5g per 10L justering. Vitamin B1 stimulerer gjærvekst og er en kraftig gjæringsaktivator. 15g / 50l medium ENRTIS NUTRIFERM SUPERVIT gir 30mg / 50l Vit.B1 til innstillingen - maksimal dose for EU.
 • KOMBI næringsstoff, f.eks.: ENARTIS NUTRIFERM SPESIAL - inneholder i tillegg til diammoniumfosfat og vitamin B1, gjærcelleveggpreparater, som har evnen til å absorbere gjæringshemmende stoffer, inkludert fettsyrer. Det tilsettes i mengden 3g per 10L. Det brukes oftest til frukt som er vanskelig å gjære (f.eks.: epler, pærer etc.), sterkt fortynnet most, honning og vin starter på nytt (gjenoppta gjæring etter det, som vin vil slutte å virke for tidlig).
 • ENARTIS NUTRIFERM START flerkomponent næringsoppløsning - flerkomponent næringsmedium av en ny type - energi, forberedt på å sette i gang alkoholfermentering veldig raskt, anbefales når gjæringen har stoppet, inneholder vit.B1, dosering 20g pr 60 gjøre 100 liter innstilling, 20g per 50 liter i tilfelle stoppet gjæring
 • ENARTIS NUTRIFERM AROM - det mest avanserte mediet på markedet - bestående av vitaminer og spesielt utvalgte gjærceller z høyt innhold av aminosyrer. Frie aminosyrer er det viktigste stoffet, er forløpere for å syntetisere de viktigste stoffene som genereres i gjæringsprosessen / alkoholene, estry, aldehyd, glyserol, etc./, som bidrar til å øke vinenes aromatiske intensitet og kompleksitet. For å få mest mulig ut av næringsløsningen NUTIFERM FRA Vi anbefaler å bruke Challenege AromaWhite eller Challenge RedFruit gjær, som har størst metabolsk kapasitet til å omdanne frie aminosyrer til aromatiske stoffer.

Det neste trinnet er å tilsette dyrebar gjær, som skal helles rett etter forberedelsen av innstillingen. Tilsetning av vingjær vil redusere ukontrollert gjæring, forårsaket av villgjær, lever på overflaten av frukten.

Villgjær tilhører gruppen av gjær som er dårlig gjærende, med lav motstand mot alkohol - for de fleste av dem er den øvre motstandsgrensen 4% alkoholvolum. Fordi vi ikke klarer å bestemme belastningen som vokser på frukten vår, da kan vi ikke bestemme slutten av gjæring på vill gjær. Noen ganger kan det oppstå en belastning, som er i stand til å gjære sukkeret i mosten, men som regel er vinene svake i smak og alkoholprosent (6-9%) - mens du er ustabil og utsatt for sykdommer, ikke egnet for lengre lagring.

En alvorlig trussel om gjæring på villgjær er også overdreven produksjon av eddiksyre og dens estere av mange villgjær Apiculatus. Derfor anbefaler vi alltid bruk av edelvinsgjær, riktig valgt for settet og fargen på settet samt gjæringsforholdene, f.eks.: temperatur.

Hvis vi bruker tradisjonell vingjær, tilgjengelig i tørr eller flytende form, vi må forberede oss
av dem morsgjær (det er slik veien er definert, multiplikasjon av gjær før du legger dem til batchen). Forbered gjærmoren til 2-3 dager før innstilling, i henhold til oppskriften, som vi kan finne på hver gjærpakke. Vær oppmerksom, at gjæren skal formere seg ordentlig, ha dem på et varmt sted
(med en konstant temperatur på omtrent 260C - 300C) til det dannes et stort skum. Vi velger gjær avhengig av frukt, vinfarge og planlagt styrke. Metoden for å velge gjær er presentert i tabell nr. 2.

Vi kan også søke Aktiv vingjær, som ikke krever forberedelse. De aktiveres etter helling i 150-200 ml kokt vann ved en temperatur på. ok. 300C (eller ved en annen temperatur som er angitt på gjærvedlegget). Etter blanding og venting i 20-30 minutter., Gjærmoren tilberedt på denne måten helles inn i omgivelsene. Typen aktiv gjær velges avhengig av gjæringsmetoden og innstillingstypen:

 • ENARTIS Ferm EzFerm - stamme valgt for sin eksepsjonelle styrke - gjenopptar effektivt den stoppede gjæringen, selv under svært vanskelige forhold (med riktig prosedyre). Lar deg komme over 18% alkohol. Anbefales også for tunge justeringer.
 • ENARTIS Ferm AromaHvit - hovedsakelig anbefalt for produksjon av friske og fruktige hvite viner og roséviner med en intens fruktig karakter. Nøytral i lukt og smak, lar deg få en full bukett frukt i vin.
 • ENARTIS Ferm Red Fruit - dedikert til produksjon av friske og fruktige rødviner, og kvalitetsviner som: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, etc. Introduserer malolaktisk gjæring, den er preget av lav skumdannelse og høy glyserolproduksjon. Styrker den røde fargen og buketten med vin.
 • ENARTIS Ferm SC - universell vingjær, dedikert til hvite og roséviner. De beholder aromaen av frukten som brukes i vinen, sluttresultatet er rundt og full av smak.
 • ENARTIS Ferm EsPerlage - dedikert til produksjon av friske og intenst fruktige hvite viner, rosé og musserende viner. De er preget av høy glyserolproduksjon og lav syreproduksjon.
 • Oenoferm Riesling - lav alkoholiserende gjær, dedikert til lette og fruktige Riesling-viner.
 • Oenoferm PinoType - dedikert til lys, friske og fruktige rose- og rødviner, dedikert til PinotNoir-stammer, PinotBlanc, PinotGris, Chardonnay, vinn typu Burgund.

Vær oppmerksom, at temperaturforskjellen mellom morsgjæret, og settpunktet var ikke større enn 80C.

 

Funnet på google via:

 • hvordan lage eplevin
 • hvordan lage rødbærvin
 • vingjær
 • gjær til vin
 • hvordan lage vingjær
 • hvordan lage en vin skylling
 • vin gjær Warszawa