Hjemvin laget av rips

Hjemvin laget av rips

Hjemmelaget ripsvin.

Rips er av stor kostholdsbetydning, er en utmerket kilde til mange vitaminer: EN, B1, B2, i C, inneholder organiske syrer, garbniki, fiber, jernforbindelser, kalsium og sporstoffer.

Det bør nevnes, at solbær har flere vitaminer og sporstoffer enn hvite rips. Perioden med frukting og høsting (avhengig av type) faller fra juli til

slutten av august. Hvite rips er et veldig enkelt og elegant materiale for husviner, De anbefales for folk som starter eventyret med hjemmevin.

Rips gir lett opp juice, gjære lett og ofte selvklare raskt. Rips er ikke en dyr frukt, den er lett å dyrke og kan brukes til tørre og søte viner, enkelt frukt eller kombinere med andre frukter, skaffe flerfruktviner. Velge frukt for å tilberede vinen, Vær forsiktig så de er helt modne og ikke for sure.

Husk å ikke fortynne mosten for mye når du setter på vinen (ikke tilsett frukten for mye vann), for den oppnådde vinen vil ha en svak smak (for lite ekstrakt, det er snakk om en "tom" vin) og vil være utsatt for sykdom. Den øvre grensen for fortynning er 2 liter vann (vann + sukker) på 1 kg frukt - denne grensen bør ikke overskrides. Når det gjelder veldig sure rips, kan vi tilberede en blandet vin ved å tilsette den i ripsene: epler, agrest, bringebær eller annen frukt som kommer til hjernen vår.

Rips vinoppskrifter, innstillinger for en 15l ballong:

Lett husvin 12%:

 • frukt 4,5 kg
 • vann 5,5l
 • sukker 1,8 kg

Husets vin sterkere 18%:

 • frukt 5 kg
 • vann 5l
 • sukker 3kg

Blandet ripsvin 16-17%:

 • rødbær 5 kg
 • solbær 1 kg
 • vann 5l
 • sukker 3kg

Blandet ripsvin, sterk (16-17%):

 • rips skal 3l
 • stikkelsbær må 1,5 l
 • eple må 1,5l
 • jordbær må 0,5l
 • vann 3,5 l
 • sukker 2kg

Når du velger gjær til ripsvin, anbefaler vi italiensk aktiv gjær: ENARTIS Ferm AromaWhite eller ENARTIS Ferm RedFruit og ENARTIS START eller SUPERIT medium.

Når det gjelder solbær, for vinprodusenter er de en mye mer ønskelig ingrediens i hjemmeviner. Solbær har mye mer ekstrakt, mørkt fargestoff og vitaminer. På grunn av aromaen, Solbær brukes sjeldnere til å lage lette enfruktviner. De brukes heller for tunge, dessertviner, beregnet for lang lagring (2-3 lapp) eller som kupongviner (blanding med andre viner, for å forbedre fargen, smak og lukt av "svakere" vin, gjelder mest 0,5 opptil 1 liter solbærvin til 20 liter annen dessertvin).

Funnet på google via:

 • ripsvin
 • solbærvin
 • rødbær vin
 • rødbær vin
 • Hvordan lage ripsvin
 • ripsvin
 • rødbær vin oppskrift