Hvor lenge kan korken være i flasken?

Hvor lenge kan korken være i flasken?

Er trafikkorkene evige?

Et ofte stilt spørsmål fra kundene mine er, hvilke vinkorker å kjøpe, å kunne lagre vinen så lenge som mulig? Dessverre er spørsmålet ikke lett. Imidlertid er det en regel som fungerer, jo dyrere korken - jo bedre, men trenger vi virkelig en??

Vinkorker varer ikke evig. Selv de beste vingårdene, bruker de beste merkene av kork, lagre fremragende årganger i flere tiår, erstatter ofte korker i flasker co 10-15 år. Kork, til tross for sin fantastiske struktur og flotte egenskaper, det kan ikke tjene for alltid. Det er ofte årsaken til alvorlige vinfeil. Po 10 om 20 år med aldring av vinen vår, selv i ideelle bokforhold, korken blir helt mettet vet jeg, lekkasjer vil begynne å danne seg, og til og med mugg vises på utsiden av korken. Po 20 år, nesten hver kork kan kastes. For vintage samlere, en slik situasjon er et alvorlig problem. Derfor fremragende slott over hele verden, tilby samlere av vinene deres en vinkorkingtjeneste. Den består i å fjerne den gamle proppen og korke flasken med en ny propp, i tilfelle tap av vin fra flasken, den suppleres med moden vin fra en gitt slott. En slik tjeneste, det er stort sett gratis.
Det skjer, at vinen er kork. Dette er den vanligste, alvorlig vinfeil. Vi kan lukte den mens vi lukter den nyåpnede vinen, da fornemmer vi muggen, bitter lukt. Dette er en typisk vinfeil, som er forårsaket av korken, nærmere bestemt en bestemt art av muggsopp, som kan hekke inne i korken. Den aktuelle muggsoppen er rikelig i skog av korkeik, hvorfra den kan overføres til individuelle plugger under produksjonen.

Korkformsopp, det er ikke den eneste soppen eller bakteriene, som kan smitte korken. En kork som blir lagret feil i forsyningskjeden, på det tidspunktet når den når den endelige mottakeren, det kan bli smittet med en hvilken som helst bakterie, som vil ha en dårlig innvirkning på vinen vår, og vi vil aldri kunne sjekke når infeksjonen oppstod.

Velge flaskekork til husets vin, vi bør ta hensyn til:

– handle der vi kjøper, vi prøver å kjøpe kork i velprøvde butikker, oftest i små spesialforretninger, som ofte har plugger fra en direkte kilde, fra produsent. La oss ikke kjøpe trafikkork på hypermarkeder fordi vi aldri vil være sikre på at trafikkorkene ikke er foreldede.

– berører korken, det skal være fjærende, la oss prøve å bryte den: den skal bøyes litt 1-2mm, men ikke sprekke, det skal ikke være riper i korken, det skal ikke knitre.

– plugger av høy kvalitet er ofte silikoniserte, ved berøring kan den gjenkjennes av glattheten, det er ikke grovt , den er belagt med en delikat salve, noe som gjør det lettere å korke flasker.

– hovedspørsmålet som vi bør svare på når vi velger trafikkork, hvor lenge vi vil lagre vinen: opptil ett år - agglomererte koniske plugger er nok, på 2-3 år - agglomerert, lenger enn 3-4 år - faste eller lagdelte korker. La oss huske, at vi trenger en kork for å kurke vinen vår. Bare koniske plugger trenger ikke en corker.

Funnet på google via:

  • gammel vin
  • vinlagring
  • vinkork
  • vinkorker
  • hjemmet vin tilbehør
  • vinkork
  • hva du skal lage en vinkork av