Hvorfor butikkgjær er bedre enn villgjær?

Hvorfor butikkgjær er bedre enn villgjær?

Til tross for de mange mulighetene, fra spontan gjæring, i hjemmeproduksjon av alkohol blir butikkgjær vurdert mye gunstigere. Selvfølgelig er ville stammer uerstattelige, for eksempel i produksjon av cider, imidlertid kan de fleste brennevin gjøres mye enklere og med bedre resultater ved bruk av ferdige sopppreparater.

Enkel forberedelse

Hver pakke med butikkgjær er tydelig merket og du finner også instruksjoner om hvordan du tilbereder modergjæren der. Når det gjelder villgjær, vet du aldri, hvilken belastning som vil kolonisere råmaterialet og om noen vil være sterke nok i det hele tatt, å gjennomføre gjæring. Dette er viktig, fordi du ikke kan vente med gjærvaksinering - det må gjøres effektivt og på kort tid. Dette er en utvilsom fordel med kommersiell gjær, bare sånn, som faktum, at deres eiendommer er kjent på forhånd. Du kan velge riktig gjær for en bestemt drink i butikken. Utvalgskriteriene kan brukes fritt: maksimal alkoholkonsentrasjon, de organoleptiske egenskapene til drikken, gjæringshastighet, mengden gjær, du trenger å legge til, deres form - alt dette er allerede kjent da, når du henter en pakke gjær. Faktisk får du et ferdig halvfabrikat, og i tilfelle vill gjær, bare den store ukjente.

Effektiviteten er høyere

Ølgjær, Vinranker eller destillatorer er stammer som er valgt spesielt for deres egnethet ved tilberedning av spesifikke drikkevarer. Spesialiseringen deres uttrykkes selvfølgelig av visse soppegenskaper, og dets derivat er brukervennligheten som allerede er diskutert. Når det gjelder villgjær, er det like sannsynlig, at de bare vil overleve 4% alkoholkonsentrasjon, liker og 14% (kanskje med sannsynlighetsavvik mot nedre grense). Det er imidlertid alltid nesten sikkert at prosessen starter når det gjelder ferdige gjær, en til, om villgjær vil være effektiv til å omdanne sukker til alkohol, vil forbli ukjent til slutten av perioden, hvor gjæring skal finne sted. Avvikene i mengden alkoholkonsentrasjon er også større - den kjøpte gjæren fungerer jevnt, og naturen spiller triks igjen.

Bare renere

Renslighet, som jeg viet mye plass i artiklene mine, er en absolutt viktig faktor for kvaliteten på drikken. Når det gjelder inokulering med villgjær, er det et problem - miljøforurensning, begge kjemiske, og biologisk, det er ganske betydelig, og dette kan være en uoverstigelig barriere for gjær. Selv forutsatt, at du tilfeldigvis er heldig og at du teoretisk kan bruke villgjær, det er hvis de kommer inn i råmaterialet med dem, for eksempel hudgjærceller eller visse bakterier, den gunstige gjæren vil ikke kunne gjære, prosessen vil være ineffektiv, eller bare avfallsprodukter fra ekstra mikroorganismer vil ødelegge smaken av drikken. Rengjøring av utstyret hjelper ikke, fordi forurensningene kommer inn i råmaterialet senere. Hvis du bruker ferdig gjær, valgt og rengjort, denne infeksjonsfaren vil være minimal, nær null, hvis du tar riktige forholdsregler. Selvfølgelig vil det alltid være noen andre organismer enn den essensielle og nyttige gjæren, men når det gjelder ferdigbrygging eller vingjær, vil de ikke være i stand til å utvikle sin aktivitet i tilstrekkelig grad, for å skade kvaliteten på drikken.

Valget er ditt

Jeg vil ikke fraråde deg å eksperimentere med villgjær, men hvis du bryr deg om høy produksjonseffektivitet og er fornøyd med kvaliteten på klassiske drinker, så bør du velge ferdig gjær. Wild er som neste initieringsnivå - et handikap for dem, som kjenner alkoholproduksjon veldig godt, men ved standardmetoder klarer de ikke å oppnå idealet.

Funnet på google via fraser:

  • vill gjær og kvaliteten på destillatet