Korkvin og andre vinfeil

Korkvin og andre vinfeil

Den vanligste ulempen med vinen som høres mest er, at vinen er kork. Vi kan lukte den mens vi lukter den nyåpnede vinen (denne ulempen kan til og med merkes ved å lukte vinkorkene), da fornemmer vi muggen, bitter lukt, løvrik lukt, lukten av mugg. Dette er en typisk vinfeil, som er forårsaket av korken, nærmere bestemt en bestemt art av muggsopp, som kan hekke inne i korken, da den ikke har blitt skadet under korkdesinfeksjon i produksjonsprosessen. Den aktuelle muggsoppen er rikelig i skog av korkeik, hvorfra den kan overføres til individuelle plugger under produksjonen.
Korkformsopp, det er ikke den eneste soppen eller bakteriene, som kan smitte korken. Vinpropper lagres feil i forsyningskjeden (fra produsent, noen ganger noen mellomledd til vinmakeren), det kan bli smittet med en hvilken som helst bakterie, som vil påvirke vinen negativt.

De andre vanligste vinfeilene er:

– melkesyre - den dannes på viner som ikke er fullstendig gjæret, holdt tilbake under ugunstige forhold (i skitne og for varme rom), i viner som har blitt holdt over gjærsedimentet for lenge, i viner med for lite syre og mengden tanniner. I vinen kan vi da kjenne den bitre og sure lukten av pulverisert melk, kefiru, noen ganger til og med surkål. Fremgangsmåte: hvis vi observerer en slik feil, vi kan prøve etter noen få (3-4) helles fra sedimentvinen for alltid å rense, en ny gjærer, prøv å klargjøre vinen med aktivt karbon, sulfat med pyrosulfat i mengden 1-2 g / 1 liter vin og i tillegg forsures med sitronsyre i mengden ca. 1 g / 1 liter vin.

– svovel notater - veldig dårlig vinfeil, manifestert av en tydelig lukt av råtne egg, svovel på fyrstikker. Det er oftest dannet som et resultat av overdreven og inkompetent sulfurisering av vin. Denne feilen kan oppstå ved gjæring. Noen gjærraser kan også reagere med sulfitter i vann av dårlig kvalitet og produsere lignende nivåer i vinen., dårlig luktende forbindelser. Mangelen finnes oftest i hvite viner, fordi de er mer sulfuriserte enn rødviner. FORSIKTIGHET: vi må huske, kaliummetabisulfitt, brukes til å stabilisere viner, brukt i for høye doser er skadelig for kroppen vår, derfor bør vi unngå viner forurenset med hydrogensulfid.

– fat note - en feil som oppstår når vin lagres på dårlig beskyttede fat. Når fat med en vin står tomme og venter på å bli fylt på igjen og ikke blir ordentlig rengjort, bakterier og mugg samler seg i hullene mellom stavene og ødelegger vinen. Vinen blir råtten, jordaktig og ubehagelig lukt, som ikke kan slettes .
– ferskt tre, lukten av panelene - dette er en ulempe ved at vin oppbevares for lenge i et friskt og for lite fat. Denne defekten kan også oppstå ved bruk av for store doser eikeflak. Vinen får sagflisaroma, ferskt treverk fra sagbruket, boazerii. Fremgangsmåte: du kan prøve å redde vinen ved å helle vinen gjentatte ganger for å ventilere den, eller de kan overlates til å blande seg med andre viner.

– vinsmaking - en av de vanligste vinsykdommene, er forårsaket av forurensning av vin med eddikbakterier som omdanner vin til eddiksyre. Denne sykdommen rammer oftest unge og svake viner, lavt alkoholinnhold, holdt på for høy temperatur og viner med for mye lufttilgang, f.eks.: tett lukket med en propp. Vinen har en veldig irriterende lukt og smak, generelt uegnet til forbruk. Ankeret kan være så sterkt, at selv etter destillasjon av vinen, destillatet vil ha eddiksmak og lukt.

Vanligvis kan de fleste viner lagres,

forskjellige måter kan prøves, som vil forbedre smaken på vinen og gjøre den bedre.

Du kan redde en svak, dårlig vin ved å blande den med en ny vin.

Men vi må stille oss et spørsmål:

Er det verdt det?

Tross alt lager vi vin til det, at vi liker det,

at det er så naturlig og økologisk som mulig,

og ikke full av konserveringsmidler og forbedringsmidler.

Funnet på google via:

  • hjemmelaget flerfruktvinoppskrift
  • hvordan man lager flerfruktvin
  • hjemmelaget flerfruktvin
  • Vinsmaking
  • ulemper med husets vin
  • vinakkumulering