Mosevaksinering - et kritisk øyeblikk i alkoholproduksjonen

Mosevaksinering - et kritisk øyeblikk i alkoholproduksjonen

Vaksinere eller, mer profesjonelt sett, mosevaksinering, virker en triviell prosess, men det har noen alvorlige fallgruver - en feil er nok, slik at hele partiet med potensielt velsmakende alkohol går til spille.

Den enkleste varianten

I den enkleste varianten vil bare tre ingredienser være nødvendig: gjærmor (om det, hvordan er det forberedt, produsenten informerer om gjæremballasjen, od razu warto wspomnieć że gorzelniane drożdże gorzelnicze nie wymagają przygotowywania matki drożdżowej ani nie są uwadniane), vann og sukker.

W domowym wyrobie alkoholi często trzeba najpierw odpowiedzieć sobie na podstawowe pytanie: om vannet til innstillingen må kokes. Og her kommer et alvorlig problem, fordi det ikke er noe riktig svar på dette spørsmålet. På den ene siden skal vannet kokes godt, fordi takket være dette, dør bakterier og sporene til mange av dem, soppsporene eller deres levende celler som er naturlig tilstede i miljøet blir også drept, så hele oppsettet blir tryggere. Imidlertid er det også den andre siden av mynten: løseligheten av oksygen i vann avtar med økende temperatur, så i hundre grader er det praktisk talt borte. Riktignok er gjæring i seg selv en anaerob prosess, men hundrevis av oksygenprosesser foregår samtidig i karet, så sett den på kokt vann, den må kunstig ventileres, som noen ganger er teknisk vanskelig å gjøre. For å oppnå en biocideffekt uten kokende vann, du kan legge kaliummetabisulfitt til innstillingen.

Det er også problemer med sukker. Først, grunnleggende ting, dette stedet. Hvert kilo sukker øker innstillingsvolumet med ca. 0,6 liter. Dette er faktisk ikke noe problem, du må bare huske på det.

 

Den andre tingen knyttet til sukker er løseligheten. Selvfølgelig løser sukker seg lett i mengdene som brukes til å produsere alkohol, men nylig er det meste av sukkeret som er i salg, førsteklasses sukker, som betyr, at pakken også inneholder en stor mengde smuss. Disse kan i sin tur påvirke smaken av alkohol negativt, men de kan også bli grobunn eller leveområde for bakterier, som ikke skal være i innstillingen. Det samme vil skje med uoppløste sukkerkrystaller, så ta vare, slik at de ikke vises. I praksis tilberedes innstillinger ofte ikke fra vann og sukker, men fra vann og sirup, selvfølgelig krever det noen ekstra beregninger - hele tiden bør du ta hensyn til karets kapasitet og den endelige styrken av den oppnådde alkoholen.

Noe å legge til

Dette skal være målet, for å holde innstillingene så enkle som mulig. Så hvis du vil legge til noen ytterligere stoffer, da kan du vanligvis vurdere å legge til deres stamløsning eller sukkererstatningssirup. Det handler bare om det, at sjansene er mindre på denne måten, at du vil kaste bort alle innstillingene i tilfelle en feil - for samme formål tilsettes gjærmor som den siste ingrediensen - tilberedningen krever mye tid og oppmerksomhet, fordi, før du legger den til, bør du sjekke flere ganger, at alt er bra. Ellers kan mye hardt arbeid bli bortkastet.

Matematiske komplikasjoner

Husk når du designer innstillingen, at en stor mengde sukker vil oversette til en økt mengde alkohol, men på den andre siden, høye sukkerkonsentrasjoner hemmer gjærens arbeid. Så hvis du vil ha en sterk drink, du må regne med behovet for å tilsette sukker i batcher, for ikke å overskride godtgjørelsen 200-300 gram per liter innstilling. Når skal du tilsette sukker? Dette er det vanskeligste - hvis gjæren bruker det hele og ikke får et nytt parti, de vil dø (nawet gorzelniane drożdże turbo). Hvis den andre dosen overstiger gjærtoleransen, de vil miste gjæringskraften og hele prosessen blir desynkronisert, slik at du mister kontrollen over det. Selvfølgelig handler det bare om erfaring og prøve forskjellige løsninger, derfor vil du ikke motta noen ferdige oppskrifter fra meg.

Funnet på google via fraser:

  • kaldfinger destilleri hvor mange ganger å destillere
  • Ungarsk plommer destillasjon
  • vannet til mosten må kokes?