Oppskrift på eplepai

Oppskrift på eplepai

Epler er det grunnleggende råmaterialet for produksjon av fruktviner. I motsetning til epleviner, cider er en lett vindrikk, vanligvis laget uten tilsetning av sukker og vann og gjæret med villgjær. Den er perfekt for varme dager fordi den er en forfriskende drink , servert avkjølt til temperatur 6-80C. Det er ikke bare egnet for lengre modning, du burde drikke den over 6 måneder og oppbevares i et kjølig rom – gjerne i en kjølig og mørk kjeller.

Det er best å velge aromatiske varianter av epler for produksjon av cider, f.eks.. Renety eller Antonówki. Frukten må være moden, men sunn / de må ikke være råtne og skal ikke skrelles, fordi skallet inneholder aromatiske stoffer, fargestoffer, tanniner som positivt påvirker fargen og smaken av cider. Moden, høstens epler har i snitt ca. 11-12% sukker og nok syre til å få en drink med selv 10% alkohol. Samtidig vil en slik drink være helt naturlig, ligner på druen.

eple pai, har blitt produsert i vårt land i svært lang tid ikke bare på grunn av tilgjengeligheten av frukt, men også en ukomplisert produksjonsprosess uten bruk av dyrebar gjær eller næringsløsning. Det finnes selvsagt mange forskjellige oppskrifter, men grunntrekket til en god cider er innholdet av karbonsyreanhydrid, d.v.s.. jo mer av denne gassen, jo bedre drikken. Derfor bør gjæringen utføres ved forskjellige temperaturer. Knus eplene, alltid med rustfrie kniver, vi knuser og utsettes for turbulent gjæring i et rom med temperatur 20-250C. Etter to eller tre dager, klem frukten og hell saften tilbake i ballongen. Etter at turbulent gjæring er fullført, du bør helle eplepai fra sedimentet over i en annen , en mindre ballong og flytt den til et kjølig rom med en temperatur 8 gjøre 100C , hvor gjæringen sakte vil stoppe og deretter avklares. Når eplepai blir klar , den skal trekkes inn i flaskene så snart som mulig, kork godt, for å minimere gasstap og holde kjølig til forbruk. Imidlertid, hvis eplepai ikke vil avklare, bør den filtreres ved lav temperatur og deretter helles i flasker..

En annen variant av den eplebaserte vindrikken er cider, oppnådd fra gjæring på edelgjær: Riesling, Tokaj eller Aroma White med tilsetning av næringsløsning , sukker og vann. For at cideren skal være velsmakende må den være skikkelig kullsyreholdig, avklart og kjølt. Reglene for gjæring og lagring er lik reglene for cider.

Funnet på google via:

  • eplepai oppskrift
  • oppskrift på cider
  • cideroppskrift
  • hvordan lage en drikker cider – youtube
  • Eplevin
  • cider vin oppskrift
  • vin cider oppskrift