Det første møtet med bulgarsk mat

Det første møtet med bulgarsk mat er ganske glatt for alle utlendinger. Det er spesielt hjertelig akseptert av deg, som er kjent med prinsippene for moderne diett. Er det mulig å ikke akseptere kjøkkenet?, basert på en rekke grønnsaker, der det eneste fettet er lett og klar solsikkeolje, og kjøtt grilles vanligvis? Og på toppen av det er det alltid mange meieriprodukter - berømte, veldig verdifull yoghurt og utmerkede oster. I denne situasjonen kan bulgarsk mat betraktes som fremtidens mat uten overdrivelse.
Det er imidlertid øyeblikk, når turister som besøker Bulgaria opplever vanskelige tider på grunn av ernæringsmodellen som er i kraft her. Du kan bryte sammen, når de etter en morderisk reise fra Polen inviterer deg til frokost: i stedet for den drømme varme te, forventer han “kiseło mliako” og et stykke dryppende fett ,,bankfolk”. Du kan også nøle ved synet av "Szkembechorba” - melkebleget tripesuppe, sjenerøst drysset med hvitløkssaus. Vi derimot, og mange av våre landsmenn, Vi viste oss å være helt hjelpeløse i møte med "februar-korken".” - liten, paprika. Den uskyldige, den grønne poden fjernes vanligvis forsiktig av utlendingene til kanten av platen. Og likevel, i Bulgaria, brukes hatten til og med som en uavhengig matbit - "meze” - til konjakk, bare sånn, i et glass vann, uten andre tilsetningsstoffer. De uinnvidde står da overfor et problem, som i denne sammensetningen tester med et nøytraliserende og beroligende tilsetningsstoff: eller pepper til en grusom sterk vodka, eller bare motsatt?

Virker, at å spise smultring er en påvist test her, som du kan identifisere den umiskjennelig autentiske innbyggeren på Balkan. Hvis hun ikke spiser pusten etter å ha spist denne delikatessen, hvis øynene ikke tåker opp, det betyr, at din, ikke noe nordeuropeisk.

Den brennende paprika mister imidlertid fullstendig sine helvete egenskaper, når den ikke konsumeres rå, men det er bare et krydder for retter. Kastet i en liten mengde i en gryte under tilberedningen - uansett om den er tørket, eller fersk - gjør supper og sauser utmerket, krydret smak, men uten å være for skarp.

Hver, som tilbrakte minst en kort ferie i Bulgaria, kunne han fortelle med øynene, at de fleste rettene her er basert på tomatsammensetninger. Denne grønnsaken - kjent sent i Europa, a w XV w. ansett som en giftig plante - i lang tid, ved siden av rosen, prydet den hagen din. Så mestret hun middelhavsmat og balkansk mat. Som et tegn på anerkjennelse fikk tomatene spesifikke navn, som fersken - "frukt av livet”, han helbredet sterkt ,Elsker epler” ("Karamell epler”) eller "Himmelske egg."” (“Paradieseier”). Tomater er så populære ikke bare for ernæringsmessige fordeler. Spist rå i salater, som et tillegg til eventuelle supper, sauser, kjøtt, som syltetøy til dessert, de lagres enkelt hele året som juice, frossen mat, sylteagurk, sylteagurk, kraftfôr etc.. Fordi disse grønnsakene ikke gir noen kontrovers, Vi inviterer deg til å prøve oppvasken uten å nøle, i hvis våpenskjold det er en tomat.

Vi vil også diskutere detaljene så vidt mulig, leder polske gourmeter gjennom stamtavlene til de mest typiske bulgarske ernæringstradisjonene. Dette vil absolutt bli lettere ved å arrangere den gastronomiske kalenderen, fordi i Bulgaria kanskje alt har sin tid mer enn noe annet sted, og noen gamle, Kulinariske skikker relatert til årstidene lever fremdeles og er oppdatert.