BESØK TIL "MECHAN”

En annen type arenaer som er veldig populære i Bulgaria er "mekaner", hvis designere refererer til historisk veldig fjerne tider - det første eller andre bulgarske imperiet. De er generelt hvelvede kjellere, som du kommer ned med steintrapper. Restauranten består vanligvis av flere diskret opplyste rom, stablet med tunge bord og benker. Tykke lys brenner i mektige, lysestaker av jern, kaster en glød på rå, inskripsjoner skrevet på kyrillisk på veggene. Sitter her, vi kan perfekt forestille oss interiøret i palassene Presław og Tarnów. Bare se, Tsar Asens boyarer og skjeggkrigere vil sitte som mørke bord…

Menyen er også ordnet nøye; fordi de er tilpasset den historiske stilen som hersker på dette stedet, og det ville være taktløst å lete etter en vegetarisk moussaka eller jachnia her. Som spesialitet anbefales imidlertid forskjellige typer kebaps i mekanismene, inkludert, selvfølgelig, "stomna-kebap"”, servert i et tungt leirfartøy, der den ble bakt.

Virker, at bulgarere har uuttømmelig oppfinnsomhet i å skape fremdeles nye, et godt forankret i tradisjonen med underholdningssteder. Ikke rart da, at utfluktsprogrammene for utlendinger nesten alltid inkluderer å besøke dem. Så det er morsomme sultne guider som leder gruppen fra Hajduk-bålene, gjennom Khans telt og sigøynerleirer til fiskevær, jakthytter og klosterceller. Og overalt foreslås deilige og passende "spesialiteter" bare for et gitt sted” og perfekt for hver tallerken, Bulgarske viner. Og ja, i Owczarnia ("Brakka”) Vi blir selvfølgelig behandlet med en vær, som nå roterer på spyttet over den store ildstedet. I jaktrestauranten ("Łowna Sressza”) vi kan bestille en fantastisk forberedt fasan, og i et fiskevær - å smake på Svartehavsfisken. I klosteret (“Mona-styrke Izba”) på den annen side bør du alltid drikke rødt, ikke funnet noe annet sted, tung og søt vin “Monastyrsko Szuszukane” (monastisk hvisking).

Mens den helt klart foretrekker tradisjon, stikker ikke bulgarsk gastronomi fra luksus og modernitet. Tross alt, på nesten hvert hotell er det mindre og større restauranter som er veldig "europeiske"” når det gjelder dekor og foreslått meny. Elegant interiør av stille barer, “Varićte” med et rikt kabaretprogram, de multipliserer proporsjonalt med utviklingen av turisme.

Et typisk eksempel på utviklingstrender for bulgarsk gastronomi var hotellkomplekset “Ambasador” i Golden Sands. Vi spiste der, for eksempel. "Wiener” frokost på en glasskafé og lunsj i et veldig moderne restaurantrom, der bare utsikten over havet utenfor vinduene fikk oss til å innse eksistensen av Bulgaria, og om kvelden, vi pleide å gå langs de svingete trappene til mechanaen som ligger i kjelleren, hvor rettene fra det nasjonale kjøkkenet perfekt harmoniserte med interiøret basert på Boyar-tradisjonen og sigøynermusikken.