MIDDAG PÅ GRESSET

Piknik i Złoty Sands holdes vanligvis på "Karakaczański Stan” eller "Łowna Sreiasto"”. Slitne turister, som, etter å ha klatret utallige smale steintrapper og revet gjennom en tunnel viklet med lianer, endelig når målet, overrasket over at de entrer den opprinnelige landsbyen. Fritt plasserte bladhytter, utendørs kjøkken, lukten av å steke kjøtt på grillen og interessant, laget av tykk, servitriser kostymer av svart tøy - legg dem umiddelbart i stemningen til et fjellstammesete, hva Karakachans var. Menyen på disse møtene under stjernehimmelen med akkompagnement av et folkorkester ser likt ut for alle gruppene..

En velkomstkopp med druerakia og en porsjon "szopska" er plassert foran hver person” Salat rikelig strødd med revet sauost. Så serveres hovedretten, som består av en halv godt brunet kylling på et rotisserie eller en porsjon med forskjellige kjøtt fra huden”. Så det er også bittesmå kjufteta og en kebapcze, et stykke mørbrad, og mer enn en gang et stykke lammelever. Pluss mye sprø pommes frites og en salat; det kan f.eks.. kålsalat eller skiver tomater med løk. Det serveres også runde, brød hvitt brød fremdeles varmt, som skal plukkes med fingrene, dypp i bakken urter mens du spiser. Vin sippes under festen, selvfølgelig rødt, tørke, som fremskynder fordøyelsen og ikke lar deg bukke under for følelsen av tyngde. Det tjener også samme formål som å trenge gjennom, hard og herlig musikk, medfølgende gjester fra det øyeblikket de kommer inn i landsbyen Karakachan. Vanligvis, under piknikene, er det også noe folkeband, som etter dansene hans tiltrekker seg gjester til å spille sammen. Etter Rakia og Wine, til og med den kompliserte horaen” det blir enkelt og merkelig lett å uskarpe forskjellene mellom folkedansene fra Vistula og Donau. På slutten av piknik tar servitører kaffe i "jevettes"” og biter varm banica med ost. Dette siste preget av en solid middag starter vanligvis en lang rekke glede, som ikke kan kjøles ned selv med en regning som er diskret plassert på en keramisk plate, ettersom alle kveldens kulinariske gleder er inkludert i kostnadene for arrangementet.

Hva er de mer nysgjerrige polske turistene, som ikke bare liker å smake på originale retter, men de vil også vite "hvordan det lages."”, har muligheten til å tilfredsstille sine interesser takket være sendinger fra Varna-Radio. Fru Danuta Łuczak-Fiłczewo, redigering av programmer for polske lyttere, det stopper ikke med å spille inn attraktive sangere og skaffe fiksjon, Ønsker å ta med gjestfrie Bulgaria til polakkene, Danuta har nylig begynt å popularisere de mer interessante oppskriftene på det lokale kjøkkenet.