Bulgariens historie

Folk som en gang bebodde området i dagens Bulgaria, så vel som nasjoner som beveger seg gjennom disse landene som et resultat av historiske stormer, satte et permanent preg på skikkene til dagens innbyggere i dette landet. Trakisk kultur blandet med innflytelse fra romerske kolonister, barbarernes vaner som herjer i disse landene, og til slutt livsmodellen for folk som bosatte seg her på 600-tallet. Slaverne og det stadig urovekkende bysantiet, ga et kulturelt fundament til v 681 r. til den proto-bulgariske staten. Krigslignende, Tiucsko-Tatar stamme, som, etter å ha spredt de bysantinske troppene, stormet modig Dobruja under ledelse av Khan Asparuch, den ble raskt absorbert av det slaviske elementet. På bare to århundrer har det proto-bulgarske språket nesten forsvunnet, hvis få relikvier (sammen med ordet "bulgarsk”) finnes på moderne språk. En slik spesifikt formet bulgarsk stat, med hovedstad i Pliška, fikk raskt styrke og betydning.
På begynnelsen av 800-tallet. - under Khan Krums regjeringstid ble Bulgaria viktig, en makt som til og med truet Byzantium, og grensene nådde Dniester og Tisza. W 865 r. Tsar Boris I ble døpt av det greske presteskapet, dermed bringe Bulgaria inn i den bysantinske kulturens innflytelsessfære. Under regjeringen til Tsar Boris 'etterfølger - Simeon (893—927) - Bulgaria opplevde sin gullalder”. Stor økonomisk utvikling, den imponerende hovedstaden i Presław, gjenopplivet litterært arbeid under den spesielle beskyttelsen til tsarkommandoen, że ówczesna Bułgaria na długo wyprzedziła w swoim rozwoju wiele państw Europy. Spadkobiercy autokratora Symeona nie potrafili jednak utrzymać potęgi państwa. W XI w. Bulgaria på ca. 170 år kom under bysantiets styre,
Det andre bulgarske imperiet ble opprettet som et resultat av et nasjonalt opprør, hva W 1185 r. ble rørt opp av to tyrnów-boyarer - Asen og Piotr. Bulgaria har kommet tilbake til sin tidligere prakt, hvis hovedstad nå var Tarnovo, i tiden til de store herskerne - Kaloyan og Ivan-Asen, bli det mektigste landet på Balkan. Over tid imidlertid intern kamp om makt, utenlandske inngrep og det første bondeopprøret i Europa førte til delingen av staten i to deler. Et slikt svekket Bulgaria - lenge plaget av tyrkerne - ble deres lette bytte. W 1393 r. Tarnovo falt etter tre måneders blodige kamper. Bulgaria mistet sin uavhengighet for nær 500 år. Det tunge åket til den osmanske staten, konstant undertrykkelse av den berøvede "rai” de utgjør en sjokkerende side i den bulgarske nasjonens historie. Forsøk på å motstå ble undertrykt blodig, og ingen av fremveksten hadde den ønskede effekten. Bare i 1878 r. Russlands krig med Tyrkia frigjorde Bulgaria etter fem århundrer med fangenskap.