Innflytelse fra andre kulturer på kjøkkenet i Bulgaria

Påvirkninger fra forskjellige folk som har formet kulturen og skikkene til bulgarere i århundrer, kunne ikke omgå det nasjonale kjøkkenet. Grekerne og tyrkerne som var direkte knyttet til dette landet i mange århundrer, hadde den sterkeste innflytelsen på dietten til bulgarere.. Uansett disse åpenbare påvirkningene har det bulgarske kjøkkenet imidlertid blitt holdt helt atskilt, nasjonal karakter. Faktum, at de lokale rettene smaker helt annerledes i dag enn deres kolleger i Tyrkia, Hellas eller Serbia, vi skylder reglene, hvorav det viktigste - dette:
• Opprettholde de riktige proporsjonene mellom basisprodukter og fettet som brukes i tilberedningen;
• samtidig kvelning, baking eller tilberedning av kjøtt og grønnsaker, som lar deg få en rik duftbukett;
• varmebehandling - alltid på lav varme;
• tilbereder roux ikke "tørr"”, men spred dem med buljong, tomater osv.;
• bruk av passende, krydder fra lokale gress og urter spesifisert for hver tallerken; retter kokt med kjøtt krydres med paprika, pepper, laurbærblad, Engelsk urt; safran og estragon tilfører fisken en spesiell smak, mens til vegetarretter brukes milde krydder: for linser og erter "czabrec" (velsmakende), for hvite bønner - mynte og hvitløk, for squash, grønne bønner eller 'tarator'” - dill og hvitløk;
• til nesten alle retter, til og med kjøttretter, ved hjelp av ostemelk (yoghurt) i stedet for kremen vår;
• før servering til bordet, krydre hver rett med et grønt og fargerikt snitt av persille eller dill.

Gammel bulgarsk mat etterlot arvingene sine et stort utvalg av retter, som er preget av en utsøkt smak, aroma, rike ernæringsverdier. Ulike produkter ble brukt i det - muslinger, østers, snegler, Nord, fisk, kjøtt, slakteavfall, grønnsaker, frukt, som dette kjøkkenet hadde store forventninger til; de måtte være friske, sunn, saftig, en mindre, andre mer modne. Rettene ble vanligvis bakt eller stuet i sin egen saus, med en liten mengde fett, i leire potter plassert i glød fra ild eller i varm aske. Kjøttet ble vanligvis grillet eller på et spytt.