Innflytelse fra andre kulturer på kjøkkenet i Bulgaria

Wpływy różnych ludów kształtujących przez wieki kulturę i obyczajowość Bułgarów nie mogły również ominąć narodowej kuchni. Grekerne og tyrkerne som var direkte knyttet til dette landet i mange århundrer, hadde den sterkeste innflytelsen på dietten til bulgarere.. Uansett disse åpenbare påvirkningene har det bulgarske kjøkkenet imidlertid blitt holdt helt atskilt, nasjonal karakter. Faktum, at de lokale rettene smaker helt annerledes i dag enn deres kolleger i Tyrkia, Hellas eller Serbia, vi skylder reglene, hvorav det viktigste - dette:
• zachowanie odpowiednich proporcji między produktami podstawowymi a użytym do ich przyrządzenia tłuszczem;
• jednoczesne duszenie, baking eller tilberedning av kjøtt og grønnsaker, som lar deg få en rik duftbukett;
• obróbka cieplna — zawsze na małym ogniu;
• sporządzanie zasmażek nie „na sucho”, men spred dem med buljong, tomater osv.;
• stosowanie właściwych, krydder fra lokale gress og urter spesifisert for hver tallerken; retter kokt med kjøtt krydres med paprika, pepper, laurbærblad, Engelsk urt; safran og estragon tilfører fisken en spesiell smak, mens til vegetarretter brukes milde krydder: do soczewicy i grochu „czabrec” (velsmakende), for hvite bønner - mynte og hvitløk, for squash, grønne bønner eller 'tarator'” - dill og hvitløk;
• niemal do wszystkich potraw, til og med kjøttretter, ved hjelp av ostemelk (yoghurt) i stedet for kremen vår;
• przed podaniem do stołu doprawianie każdej potrawy kolorystycznie i smakowo zieloną nacią pietruszki lub koperku.

Gammel bulgarsk mat etterlot arvingene sine et stort utvalg av retter, som er preget av en utsøkt smak, aroma, rike ernæringsverdier. Ulike produkter ble brukt i det - muslinger, østers, snegler, Nord, fisk, kjøtt, slakteavfall, grønnsaker, frukt, som dette kjøkkenet hadde store forventninger til; de måtte være friske, sunn, saftig, en mindre, andre mer modne. Rettene ble vanligvis bakt eller stuet i sin egen saus, med en liten mengde fett, i leire potter plassert i glød fra ild eller i varm aske. Kjøttet ble vanligvis grillet eller på et spytt.