DAG LIKE MED NATT

Når de første dagene av juni begynner store hotellkomplekser over hele kysten å fylle opp med flerspråklige folkemengder, sommeren er velkommen i Strandja-fjellene med det gamle og melket med et fantastisk ritual. Toll relatert til den bulgarske "Midtsommer."”, 3. juni, det vil si før hellige Konstantin og Helena, fordi de ikke er begrenset til bekymringsfri moro med hopp over bål. Høydepunktet i programmet er den såkalte. nestinana, det vil si en rituell dans utført ved midnatt. „Nestinarki” de danser det med bare føtter på hete kull, og tilstanden til kollektiv hysteri, som de får, lar dem ikke føle brannsår. Med tanke på romantikken til denne originale tradisjonen, gjorde bulgarerne sitt beste, at denne attraksjonen ikke vil omgå utenlandske gjester som besøker landet deres. Stiliserte Nestinar-danser utført av kandidater fra ballettskoler kan sees av turister under arrangementene som følger med sangfestivalen i Sunny Beach eller på teatret i Plovdiv.
Helt tilfeldig bidrar også de bulgarske hellige Konstantin og Helena, beskyttere av hagen, til å gjøre oppholdet ved Svartehavet hyggelig for sine gjester.. Alle sammen, som vil besøke Druzhba selv for en kort stund, han vil nå de hvite veggene i klosteret, som en gang ble oppkalt etter disse svært hellige. I dag minner figurene til beskyttere bare om ikonet som er oppbevart i den gamle kirken, halvt skjult i bakken. Atmosfæren i klosteret, som ble omgjort til et hotell, Vi kan imidlertid finne to sjarmerende steder "Sedemte Odai” (syv kamre) og „Monastyrska Room” (klosterkjeller).
O królowej Helenie mówi legenda, at hun hvilte ved sjøen under den tyrkiske invasjonen av Balkanhalvøya. Akkurat da, da budbringeren kunngjorde, at den tyrkiske flåten er i Svartehavet og truer Varna og Konstantinopel, en av tjenerne kokte fisk. Dronningen, etter å ha hørt denne helt utrolige klingende informasjonen, sa: “Hvis den fisken snur seg i pannen av seg selv, Jeg vil tro, at tyrkerne kunne ta Konstantinopel og Varna”. Og fisken hoppet og spunnet av seg selv.
I forbindelse med denne legenden spiste pilegrimene som en gang besøkte klosteret alltid brød og fisk her. Kanskje det er derfor hos hvite, "Sedemte Odai” Vi likte alltid fiskeretter mest. Dessverre klarte vi imidlertid ikke å prøve "kongefisken”, som fra den berømte tiden, og på feil øyeblikk av hoppet i pannen, den forble hvit på den ene siden for alltid, og på den andre, rød.