Stomna kebab – Jachnija

Et sunt instinkt ba bulgareren, hvordan å spise, for å dekke kroppens behov under hardt arbeid, avhengig av sesong. Og ja, koteletter og kebaps” svinekjøtt tilhørte vintermenyen, mens hermetisk saltet kjøtt, hvordan ,,pastyrma” lub „tuning” De ble spist om sommeren, når du arbeider i varme gjorde kroppen dehydrert.

Moderne bulgarsk mat - som fortsetter nesten alle prinsippene som ble brukt tidligere - tilpasset dem dyktig til moderne forhold. Ingen begraver potter i varm aske lenger, men tar alltid stor forsiktighet, å lage maten over svak varme, som lar deg bevare smak og aromaegenskaper.

Et klassisk eksempel på modernisering av tradisjonelle matoppskrifter er ,,stomna-kebab” (kebap i kannen). En gang kjøtt, løk, tomater, paprika og krydder ble plassert rå i en keramikk, som - etter å ha dekket hullet med leire - ble gravlagt i varm aske. Da retten var klar, kannens nakke ble rett og slett knust. I dag "stomna kebap"” er utarbeidet som følger: kjøttet er kuttet i små biter, sår i fett, og tar den deretter ut av fartøyet. Det samme fettet brukes til å steke unge løk - først hodene, deretter gressløken. Tomatpuré og mel tilsettes, og når melet blir gyldent, sprer han det med vann, dryssende salt, pepper, czubrica og czuszki. Kjøtt kastes tilbake i sausen og stuves, og når den er myk nok, kebap er skilt ut i ramekins eller leireskåler og bundet med fuktig pergament, og stek deretter i ovnen en stund, til papiret på ramekinsen faller.

Det bulgarske kjøkkenet er nøye med å bevare de naturlige egenskapene til produktene. Grønnsaker, spesielt kjøtt, Så det stekes her i veldig kort tid, og kok den deretter med vann eller buljong, til du får riktig mengde essensiell saus. Slik tilberedes forskjellige typer kebaps og "jachnije"”. Kjøttet er mettet med lukten av grønnsaker, grønnsaker absorberer fett, sausen - søtaktig fra stekt mel og løk - tykner.
Det er en grunnleggende forskjell i smak mellom kebap og jachnija. Kjøttet i kebap er saftigere og har mindre saus enn kjøttet i jachniaen stekt med grønnsaker. Denne sausen har en karakteristisk rødlig farge oppnådd ved samtidig å steke løk og tomater i fett, som mel og malt paprika også er tilsatt. Jachnije kan også lages uten kjøtt - bare bønner, linser eller squash.