Muslinger – Jachnija

Fruktene fra det lokale havet - men ikke bare fisk. Bulgarer setter stor pris på for eksempel kjøkkenet deres. "Midi" - liten, svarte muslinger holder seg bokstavelig talt til steiner under vann. Den første motstanden mot disse små krepsdyrene ble brutt i oss av Coszo Bogdanow, Sofia-dikter; Heldigvis drepte ikke total hengivenhet til litterær kreativitet Goszas kulinariske talenter. I varmt, Augustkvelder, på en liten stein foran Writers 'House i nærheten av Golden Sands, Coszo og de små som alltid fulgte ham - sønnene til forskjellige bemerkelsesverdige personer i bulgarsk litteratur - tente bål. Vi plasserte en "midi" på et stykke et sted vi hadde fått, bøyd med vanskeligheter”, som åpnet under påvirkning av varme. De var utrolig velsmakende, selv om det tok mer tid å trekke ut de små muslingene fra skallene enn å spise dem. Bakt 'midi” ikke lenger kreves noen krydder, til og med salt, fordi sjøvannet er salt nok.
Vi likte også muslingjachnija, som Goszo en gang forberedte hjemme. Det var imidlertid en ekstremt arbeidskrevende rett, for mengden yachnia, det ville tilfredsstille fire personer, mer enn en kilo blåskjell er nødvendig. Tilberedt midi” skal fjernes fra skallene og stuves i olje. Glasur separat 250 g tynt skiver løk, Legg så til 2 ss mel. Tomatpuré og tilsettes den brune rouxen etter ønske 2 ts paprika, kaster deretter inn blåskjellene. Rouxen spres med buljongen, der muslingene kokte. Jachnija kveles over svak varme, og før du serverer salt etter smak og dryss over en skive persille.
Bulgarsk nasjonal gastronomi er en av fordelene med landets turisme. Om 3 Millioner av internasjonale forbrukere sjekker og vurderer verdien hvert år,
En gang i en liten hage til et fiskerhus i Gamle Nessebar spiste vi middag i selskap med venner, som nettopp kom fra Warszawa. Sitter i skyggen av de viltvoksende fikentrærne så vi glitrende metallisk, havet som flyter rundt halvøya. Og fordi fersk og deilig stekt i solsikkeolje for hånd * fanget fisk satte oss i godt humør, uttalte vi enstemmig, det fra de gamle navnene på Svartehavet gitt av hellene på 500-tallet. p.n.e. var langt mer passende: Tross alt betyr "Euninos Pontos" det gjestfrie eller vennlige havet.