Skara kjøtt – kebapczeta – kjufteta

Den mest populære og mest smakfulle måten å tilberede kjøtt i Bulgaria er å grille, kalt "skara”. Så “grill” er i hver, til og med den minste restauranten. Selvfølgelig, i luksuriøse lokaler er dette elektriske apparater, men her og der kan du fremdeles møte på restaurantens kjøkken en svart heteklokke som henger over risten, under hvilken trekullet lyser. Kjøtt med "kyllinger"’ den er skjør, saftig, duftende og helt blottet for unødvendig fett. Fra risten foreslår vi vanligvis "shishhet” (spyd), „Pyrżole” (karbonader), lammeavfall, og også - ekstremt populær i Bulgaria - kjøttdeigprodukter - "kjufteta” (små schnitzels) og „kebapczeta” (slags pølser).

Beundre smaken av dårlige produkter, Gjerne lurte mange av våre landsmenn, hvorfor kjøttdeig har så dårlig rykte hos oss, siden du kan tilberede slike fantastiske retter av det. Imidlertid så den bulgarske vertinnen, hvordan vi tilbereder schnitzels eller hamburgere, og hun ville absolutt være målløs av skrekk. Saftig kebapczeta og kjufteta skylder sin smak mange kompliserte aktiviteter.

Den første og viktigste regelen, som observeres her, kjøttet som skal hakkes er riktig og i forhold til det. Ofte er det kombinert i like deler med lam og kalvekjøtt eller biff. Det legger seg også (i minste prosent) svinekjøtt. Kjøttet bearbeides nøye: den må males minst to ganger og veldig godt forberedt med hendene dyppet i kaldt vann. Den tilberedte massen plasseres også i kjøleskapet minst to ganger i noen eller flere timer. Bare til slikt tilberedt kjøtt kan passende krydder tilsettes og formes til en bestemt form. Så da, i restauranten "Trimoncjum" i Plovdiv, plasserte servitøren en varm tallerken med”, vi visste ikke, hvilket stykke av det foreslåtte kjøttet skal betraktes som det edleste. Når det gjelder smak, liten kebapczeta som smelter i munnen, ga ikke vei til skiver svinekam eller terninger av mørbrad fast til "shisha"”.