HVA Å SPISE PÅ CAMPING!

Våre Sofia-venner var veldig lei meg, at vi ikke kan delta i en autentisk feiring som åpner gjeterens sesong og bestemte oss for å belønne oss for denne urettferdigheten. Så, på en vakker maidag, ble vi invitert til "Saint George-festen”, som de sa det, til den berømte sub-Sofi-byen - Bojana.
Samfunnet var ved godt mot og prøvde å holde seg til tradisjonen, men dessverre måtte den modifiseres litt, tilpasse seg reelle muligheter. Dermed, i stedet for den vanlige væren over bålet ble det bakt en "skogskebap"”. Vi var litt skuffet over dette faktum, men da den kjente journalisten og litteraturkritikeren Miszo Nedełczew, ansvarlig for den kulinariske siden av begivenheten, begynte å utsette kjøtt som ble brakt fra hjemmet til forskjellige mystiske fremgangsmåter, vår nysgjerrighet var i høyeste grad begeistret. Og fordi stekt kjøtt og saftig paprika utstrålte en fantastisk lukt, som svever over bålet kombinert med duften av vårenga, vi gledet oss til slutten av de kompliserte prosedyrene. Men det var likevel langt unna til slutt. Appetitten vokste mer og mer, når kjøttet var pinner, sukket vi, da de ble smurt med olje og sakte veltet bålet, men utålmodigheten vår har nådd sitt høydepunkt, da Misha, som så ut til å være klar, ble plassert på bladene og pakket inn i en stor hvit klut. Dette er den siste lapskausen i bladene, det vil si prikken over "i”, det tok bare noen minutter, det var tross alt en tid for testing for oss.
En gang hadde imidlertid festen begynt, konkluderte vi enstemmig, det er bare et mirakel, symfoni for ungt lam, paprika og bulgarsk vår, og generelt, det var verdt å vente på. Vi tenker også, at det objektivt sett ikke er noen hindringer, for å slå på 'skog kebap” til campingmenyen i Polen, selv om det skal være kort, søndagstur ut av byen. Du kan prøve det, uten å vente på St.. George.

Denne kebap tilberedes delvis hjemme, noe som gjør det veldig enkelt å tilberede det utendørs. Dermed, 1 kg fårekjøtt (helst mørbrad) skal kuttes i biter. Tilsett 10-12 bunter ungløk og 3-4 paprika - hakk alt fint. Krydre med salt, dryss med pepper, bland godt og legg i en plastpose. Du må også ta med deg noen paprikaposer og sopp. Vask og rengjør soppen på campingplassen, de større skal deles i to deler, salt det. På riktig tilberedte pinner festes i rekkefølge: et stykke magert kjøtt, paprika, et stykke fett kjøtt, sopp etc.. Pensle tilberedt kebap med olje og stek den over bålet, snu den sakte. Legg bøkebladene på en duk, legg kebap på dem og pakk tett, å kvele ytterligere 5-6 minutter. Etter å ha rullet ut fra gardinen, server.

Svar på vår interesse for teorien om "skogskebap."”, Misha ga oss en annen variant av denne campingretten: 1 kg ungt fårekjøtt eller kalvekjøtt kuttet i biter. Tilsett 3-4 løk i skiver, 3—4 paprika, en haug persilleblader, litt mynte og 3-4 hauger med hvitløk, alt finhakket. Bland tilsetningene godt med kjøttet, varm olje (4 skjeer), salt og pepper. Pakk den tilberedte kebap i en pergamentpapirpakning og legg den i en nylonpose. Når du camping, pakk kebap i to ark pergament, fukt dem utenfra med vann. Dekk pakken med varme og stek i ca.. 90 min. - server varm.