TUR RUNDT HØSTMESSEN

Kan det være noe mer behagelig for øyet, enn synet av et bymarked som dette, Oktoberdager overeksponert av solen, når bodene bøyes under hauger med grønnsaker og frukt i alle farger og fasonger?
Tung, honning druer, store belger med rød pepper, kranser av god hvitløk, grønn-lilla truse, glatt, svarte og blanke eggplanter - alt dette skaper en utmerket fargesammensetning, som suppleres med en like perfekt duft. Duften av persille, selleri, mynte og cubricy kombineres med luktbølgen fra boder med stekt fisk og vannkokere med kokt mais, lage en, helhet som stimulerer appetitten.
Å vandre rundt høstmarkedet var vår favoritt form for å bruke fritid. Mer enn en gang ble vi båret av galskap, og så bar vi tunge garn med lite fornuftige kjøp til hotellet, for da vi flyttet langs bodene, alt virket ekstremt attraktivt. Kan ikke motstå skjønnheten til de foreslåtte varene, vi kjøpte alt, som tiltrukket øynene våre - til og med ting helt unødvendige i vår bulgarske eksistens. Så rav honning i store krukker og bunter med aromatiske urter fra Balkan, og til og med haug med drueblader til "kjærlighetsfugler".”. Vi så også med interesse, hvordan bulgarere kjøper. Allerede fra slike kortvarige observasjoner kunne man trekke mange konklusjoner og mange generaliseringer om egenskapene til det lokale kjøkkenet. Dermed, full av paprika blir hentet hjem, tomater, eggplanter, pluss bare en kilo eller to poteter, fordi dette er proporsjonene her. Vi så misunnelig på forskjellige grønnsaker og grønnsaker, hva den bulgarske vertinnen har til rådighet. Pepperen i seg selv har flere varianter - og store, glatt, trójkątne strąki, skånsom, med en søt smak, kalt “gate”, og "Kadmium” - røde baller med tomat pepper, og krydret, små kolibrier”. Vanligvis ble det kjøpt mange nøtter på markedet, som er et veldig viktig tillegg til mange retter. I hvor mange oppskrifter vi har kommet over uttrykket - “legg til en håndfull knuste nøtter” og i situasjoner som er helt overraskende for den polske ganen, fordi f.eks.. til supper eller kjøtt. Derfor drukner landsbyer og tettsteder i nærheten av Balkan rett og slett i nøttehager, for eksempel Tetewen, der vi tilbrakte ferien.
Vi likte også veldig godt å observere kjøp av vannmeloner. Det var hele seremonien. Disse store, grønne kuler stablet direkte på bakken, de virket for oss, ignorantkom, helt det samme. Imidlertid var kjøperne av en annen oppfatning. Ofte ble et dusin frukt kastet, til slutt - etter forsiktig og veldig mystisk tapping - velg den rette. Og det var ikke slutten på øvelsene heller. Selgeren klippet et konisk stykke rødt kjøtt med en skarp kniv, og først etter å ha undersøkt det ble det tatt en beslutning - å kjøpe.
Den bulgarske høsten gjenoppliver og heier frem selv stereotype byleiligheter. På balkongene, lange kranser eller strenger bundet med en rød paprika tråd vises direkte på vinduene. Hvordan ville det ikke være mulig å forberede en tørr lue til vinteren hjemme?. Tross alt er det på tide å lage konserver, og i hver familie er det av stor betydning.