KVELDPROMENADE

Diskuterer den kulinariske dagen til en typisk bulgarer, du kan ikke se bort fra tradisjonen med en kveldstur rundt i byen. Det er en tid med fullstendig avslapning etter dagens stress, tid til å møte venner. Denne uhastede vandringen langs gatene i sentrum er en del av det daglige ritualet. Så uansett faktum, om vi er i den store hovedstaden i Sofia, eller i den lille fabrikken Gabrovo, i havn Burgas eller fjellrike Plovdiv, vi kunne ikke la være å bli imponert, at det er en eller annen usynlig styrke som trekker innbyggerne ut av hjemmene sine til den tradisjonelle Corso.

I varmt, kveldsluften lukter popcorn, tilbys insisterende av gateselgere. Musikk høres fra den åpne døren til restauranten, gatene fylles med monotone, en summende summende lyd. Kaféhagene atskilt med rader med fargede lyspærer kommer til liv. Du kommer inn her for et øyeblikks samtale med venner. En ordre fra en kelner trenger ikke være stor - et glass rom eller et glass cognac blandet med Coca-Cola er nok til sosiale sammenkomster.. Det kan også være en kopp sterk og søt kaffe, som brygges her i små smeltedigler, kalt "jezwe”. Den blandes med vann og sukker, og varmer den opp, og forhindrer at den koker. "Cezve” flere ganger kommer den nærmere og beveger seg bort fra flammen og venter, slik at en smakfull "butterscotch" dannes på toppen. En populær måte å brygge kaffe på er også å inkludere "Jezwe".” i varm sand. Slik drakk du alltid kaffe her. Så i dag, men menykortene tilbyr kaffe ,,i marin stil” - med alkohol og kaffe "melange” - med kakao, og kaffe med krem ​​eller "schwarzkaffe"”, ingenting er i konkurranse med de minste, metalldigler.