Historien om vinproduksjon

Som i alle land, der vindyrking er utviklet på en bred stein, så også i Bulgaria begynner tidlig høst med en stor druehøstkampanje som mobiliserer ikke bare landbruksarbeidere. Arbeidsplasser vil hjelpe, skoler, ungdomsorganisasjoner. Druer må høstes effektivt og sorteres raskt, og det er ganske mye av det. Området ligger i bulgarske vingårder 4% alt dyrkbart land,, som gir ca.. 800 tusen. tonn frukt. Mer eller mindre 1/3 Druene som dyrkes her er beregnet på fersk konsum i landet og i utlandet, andre 2/ 3 tar vinforedlingsindustrien.
I Bulgaria sies det: „Kakwa e łozata, det er også druene” ("For en vingård, slike druer”), og fordi jorda i dette landet og gunstige klimatiske forhold favoriserer utvikling av vingårder, Vinavl har blomstret her i århundrer, og med hvert år som kommer, blir vakrere druesorter født.
Imidlertid for å bli kjent med historien om vinproduksjon i dette landet, vi må referere til legenden, som sier, at når den gode Gud ga jorden til mennesker etter skapelsen av verden, den siste som kom var bulgareren. Så viste det seg, at Gud allerede har skilt alt - til og med steppene og myrene. Dette gjorde bulgareren veldig sint, som sluttet å jobbe hardt. God Gud, overveldet av sin fortvilelse og rørt av sin flid, tilbød ham deretter et stykke paradis - landet mellom den store elven, hav og fjell, som han etterlot seg i vingårdene for seg selv. 0 dette, at bulgarerne ikke kastet bort paradisets vingårder med de mange medaljene som ble tildelt bulgarske viner og cognacer ved de internasjonale vinkonkurransene.
Landet til dette landet, spesielt området fra tidligere Thrakia, Donau-sletten og Svartehavskysten med mye solskinn og et mildt mikroklima har lenge foretrukket dyrking av vinstokker. Plinius nevner allerede druehøstingen i disse delene, og vinen fra Thrakia kom, som Homer vil, helt til Troy, hvor de beleirende Achaere tok det. Dermed går tradisjonen for vindyrking i disse landene tilbake 4 tusen år f.Kr.. Dette fremgår også av:. i. unik, en uvurderlig skatt, kalt "Panagyurian."”, fra navnet på byen, hvor, har blitt funnet. Utgravd gå w 1949 r. i jordbruksarbeid, selvfølgelig helt tilfeldig, som de fleste av de arkeologiske funnene i dette landet, hvor vitnesbyrd om gamle kulturer kan finnes bokstavelig talt ved hvert trinn.
I dag har besøkende til Plovdiv arkeologiske museum derfor muligheten til å beundre et sett med gyldne kar fra det 4. århundre. p.n.e. og utgjør en arkeologisk følelse på global skala. Amforaer og ni kopper med totalvekt 6169 g glede med en vakker skulptur og sofistikert form. Den interessante formen på vinkoppene snakker volum, Ikke de gamle innbyggerne i disse landene høyt verdsatt "guddommelig” brennevin. Kalkene er laget i form av dyr eller bare hodene deres, ni «. de har et fat, og det er et lite hull i bunnen av hver, så hvis festene ikke ønsket å spare en dråpe dyrebar nektar, de ble tvunget til å drikke raskt, uten å sette pannen ned.
O winie z tych stron myślał zapewne Ovidius pisząc: "Vin gjør hjertet ømt”… Den romerske dikteren ble kjent med dette landet,’ da han på Cæsars ordre gikk i eksil til Tomia (Konstans),
Bruk av vin av innbyggerne i dette landet måtte bli et farlig misbruk ganske raskt, siden på begynnelsen av 800-tallet. den bulgarske Khan Krum brukte et så drastisk tiltak, som å beordre at alle vingårdene skal ryddes opp. Legenden gjør det, at chan senere reverserte sin beslutning, men kanskje var det bare insulordinasjonen til bulgarerne som reddet de fantastiske drueplantasjene. Det sies at vinforbudet utløste opptøyer, som svar på hvilket khan innførte et portforbud. Hver dag i skumringen ble den truende Iwo løslatt i gatene, som sirklet rundt byen til daggry. En morgen ble Iwo funnet død med en revet munn. Det var ikke vanskelig å finne gjerningsmannen., som tilsto, at han er veldig glad i kjæresten sin og at han ikke kunne gi opp kveldene til tross for faren’ møter med henne. Khan Krum, fornøyd med motet og styrken til den unge bulgareren, ønsket å møte kvinnen, som reiste en; mocarza. Den livredde moren erkjente straffskyld: i motsetning til ordren holdt hun en vinranker i hjørnet av hagen sin. Hun vannet sønnen med saften av de høstede druene under sulten, og av takknemlighet for hans helse og styrke, oppkalte hun gutten etter denne spesielle druesorten - Mavrud. Så takket være det modige Bulgaria ble forbudet mot å dyrke druer opphevet, a „Mavrud” i dag er det en av de mest verdsatte bulgarske eksportvinene.
Under Khan Krums etterfølgere tok vin igjen sin rette plass på bulgarske bord. Under det tyrkiske fangenskapet (1393—1878) vingårder og vinfremstilling ble ikke støttet av myndighetene i samsvar med forbudene i Koranen, forbyr inntak av alkohol. Men allerede i andre halvdel av det nittende århundre okkuperte drueplantasjer en stor del av dyrkingsjorden. Dessverre den første phylloxera-epidemien (krans) forårsaket en kraftig regresjon i vinfremstillingen, som startet i år 1883 og varte i flere titalls år. Bare import av nye og motstandsdyktige stammer, mest amerikansk, og erstatte tradisjonelle varianter med dem, reddet situasjonen. I etterkrigstiden ble dyrking av bordvarianter spesielt utviklet i forbindelse med behovene til utenlandsk turisme.