GJESTER VELKOMMER ALLTID

Under oppholdet i Bulgaria hadde vi muligheten til å finne ut mer enn en gang, at det å dele delikatesser på bordet med gjestene blir satt stor pris på og at den sakramentale formelen, som hilser de nyankomne "Good come - zapowjadajte”, det er ikke en tom setning. Som en hilsen legger vertinnen vann med syltetøy på bordet, så dukker alt opp til ære for gjestene, hva huset har for øyeblikket. Og selv om omgivelsene vanligvis er veldig moderne, når alt kommer til alt skiller ikke disse festene seg mye fra menyen og atmosfæren fra kveldsmaten, som den gamle Haji Genezo inviterer oss til i den nevnte romanen “Bulgarians of old times”: „…Sur kyllingsuppe dukket opp på bordet, surkål med svinekjøttfett, stekt høne, stekte egg med sauost, sur melk, kake og vin. Helsen til bestefar Liben og hans kone var full, var full for haji Genesis og hans familie, og deretter for gjestene, for hestene, for okser og for høner, og full til nå, til bestefar Liben drakk sånn, at han så ut som en våt høne selv”.