Hemmeligheter bak bulgarsk vinproduksjon

Vi ble introdusert for hemmelighetene til bulgarsk vinproduksjon av sjefen for Varna Wine Chamber, P.. Karakashev, som hevder, at druene som for tiden høstes i Bulgaria, oppfyller alle vilkårene, kreves for produksjon av viner av høyeste kvalitet, ikke dårligere enn Spania i denne forbindelse, Italia eller Frankrike.
Tørre viner hentes fra druer som tas tidlig, tung med juice. Halvtørre er laget av veldig moden frukt, nesten visnet, dekket med et sølvfarget belegg. Søte viner er laget av druer, som den fjernet fra busken så sent som mulig og tørket.
De mest kjente og verdsatte bulgarske vinene er tørre rødviner; og de mest populære blant dem er:
• Cabernet — wino otrzymywane ze szczepów winorośli francuskich, relativt nylig dyrket i Bulgaria.
• Gamza — wino otrzymywane z typowo bułgarskiej odmiany winorośli o tej samej nazwie. Den dyrkes i Thrakia og på den donau sletten (Widin, Plewen, Pawlikeni, Suchindol, Kramolin). Den har en behagelig aroma, en forfriskende smak og en mørk rubinfarge. Det er grunnlaget for å eksportere bulgarske viner til mange europeiske land. Gamza har vunnet mange gull- og sølvmedaljer på internasjonale vinkonkurranser, m. i. i Budapest i årene 1958, 1960, 1965.
• Mavrud — duma bułgarskich win czerwonych — z trackich wysokogatunkowych winogron uprawianych w rejonie Asenowgradu, Plovdiv og Pazardzhik. Det preges av en rik duftbukett, tildeles stadig på vinkonkurranser.
• Mełnik — wino gęste, tung, med en behagelig aroma og høy styrke (13% alkohol). Det regnes som en av de beste bulgarske vinene. Smaken ligner på den spanske "Alikante”. Han er innfødt i det vestlige Bulgaria (Melnik, Blagoevgrad). Druer av sorten "wide mełnisika"”.
• Pamid — otrzymywane z najbardziej aromatycznych i słodkich winogron o tej samej nazwie, oppdrettet i nærheten av landsbyen Karabunar. Derfor kalles ofte Pamid også "Karabunar" -vin”. Etter en kort liggende stilling har den en lys rød farge, inneholder tannin og organiske syrer. Det er ikke egnet for lengre lagring.
• Trakija — wino kupażowane (blandet), som den består av 60% Pamidu i 40% Mavrudu. Det er en vin av høy kvalitet, det er imidlertid ikke egnet for langvarig lagring.

Alle tørre rødviner inneholder opptil 13% alkohol og 5 g sukker pr 1 Jeg.

Bulgaria produserer også utmerkede tørre hvitviner. De mest kjente er:
• Misket — wino o delikatnym, litt grønnaktig farge og sterk aroma. De er hentet fra druer med samme navn, dyrket i nærheten av Karłów og Songulare (Rose Valley). Det er vanligvis merket på flaskene, at det er "Misket Karłowski” albo „Marmorresultater”.
• Dimiat — z winogron o tej samej nazwie uprawianych w rejonie wybrzeża czarnomorskiego (Shumen, Farge, Burgas, Pomorie, Czirpan). De er preget av en lysegul farge og en delikat smak. Den vokser i verdi etter 3 til 4 år.
• Ewksinogradzkie — wino o specjalnym łagodnym smaku, delikat aroma, gylden farge, tilgjengelig nesten utelukkende i Druzhba eller Evksinograd-kjelleren - den tidligere sommerboligen til de bulgarske tsarene, fordi denne "onde".” han liker land i vingårdene i slottet.
• Riesling — wytrawne, lysegrønn i fargen, med en behagelig forfriskende smak; kommer fra vingårder i nærheten av Ruse, Varna, Shumen, Targovishte, Laskowiec.
• Dunajska Perła — wino o bardzo delikatnym smaku i zapachu, fra druene 'fetiaska ałba”.
• Złatni Piasici — z gatunku „juni błan” lett ravvin, halvtørr, ligner franske viner, kommer fra nærheten av Varna; gevinster med "aldring”.
• Rkaciteli — białe wino z winogron „rkaciteli”, lys gulaktig, med en behagelig spesifikk lukt, ligner georgiske viner. Denne vinranken dyrkes i vingårdene i Varna, Shumen, Targovishte.
• Byłgarsko Słynce — wino mieszane.

Hvitviner inneholder 11-12,5% alkohol og 0-5 g sukker pr 1 Jeg.
Dessertviner med høyt sukker- og alkoholinnhold inkluderer:
• Sławianka — z winogron „czerwen misket”. En hvitvin med god smak, "Misketowym” lukt og høyt glukoseinnhold; ligner fransk Muskatel-vin.
• Madara — z soku winogron „gamza” i „dimiat” fra regionene Varna og Shumen; den har en fin tefarge, smaken av "solrik”, ligner på portugisiske Madeira.
• Asenowgrad — wysokogatunkowe czerwone wino deserowe (halvsøt) fra druer av 'mawrud”, tildelt gullmedaljer i Budapest.
• Pomorie — jasnoczerwone, ganske søt og sterk (17% alkohol) fra druenes dimiat” jeg "marmor”.
• Rubin — deserowe wino czerwone słodkie.

• Stanimyszka Malaga — przypomina hiszpańską Malagę, søt vin, tung, sterk (18—20% alkohol), produsert og druer "Mawrud”.
• Morski Wyłni — białe deserowe wino pochodzące i okolic Burgas.
• Burgas — ciemnoczerwone wino, lik smak til Pomorie og Rubin viner.

Urteviner brukes i Bulgaria som et tillegg til cocktailer eller aperitiffer, som Vermouth Varna (rød) albo Vinprom i Ciociosan (Hvit). De inkluderer fra 14 gjøre 20% alkohol, og sukker - avhengig av type vin - fra 30 gjøre 170 g na 1 Jeg.