Alhohole i Bulgaria

Viner som forbrukes ekstremt ivrig i Bulgaria av polakker inkluderer den såkalte. skimming, det vil si glitrende. Dette er de hvite vinene Perła og Sweżest samt hvite og røde Iskra. Iskra-vin produseres i en tørr utgave, halvtørr og søt. dessverre, transporterer bulgarske "champagner", veldig velsmakende og inneholder til 12,5% alkohol, det er litt risikabelt, fordi de pleier å eksplodere i kofferter under påvirkning av selv små støt.
Liste over alle typer viner tilgjengelig på bordene i dette innbydende landet, det er ikke mulig. Nesten hver by i Bulgaria kan skryte av en bestemt type bakchus-drikke; bare se på menykortet eller i hyllene i butikkene. Flasker med Trakia står der, Balkan, Madary, Chaush, Varnenskiy, etc.. Vinnavn informerer, hvilke druesorter som ble laget av, som for eksempel. storhet, marmor, pamid, dimiat, Chaush, gamza itd., eller hvor de kommer fra, f.eks.. Melnik, Tarnovo, Karłowo, Ewksmograd, Farge etc.. Det er navn, som vitner om sansen for bulgarerne, f.eks.. "Monastirsko Szuszukane" ("Monastic whisper"), servert bare i Monastyrska Izba ved det tidligere klosteret i Druzhba; en vin som er verdt å prøve, mørkerød, tykk, søt, sterk, , går til føttene ".
I tillegg til vinene, det produseres også gode cognacer i Bulgaria, den mest populære er Pliska (40% alkohol). Den er hentet fra destillert og eldet Dimiat-vin, Pamid, Gamza. For tiden konkurrerer den med kvaliteten og kraften til Słynczew Briag, produsert etter tre år med vin destillasjon på eikefat og fra 1967 r. ny Presław-cognac med hele syv stjerner.
En veldig populær alkoholholdig drink i Bulgaria er "grozdowa rakija". Den vodkaen, faktisk en slags måneskinn kjent i alle vinproduserende land, rushing fra gjæret drueavfall, det vil si fra frø og skinn, som druemusten allerede er hentet fra. Den beste arten av denne rakiaen er den såkalte. Ewksinogrdzka. Plommekonjakk produseres også her” med en vakker ravfarge, som er hentet fra det himmelske, Kustendilian plommer.
En annen alkohol som er typisk for Bulgaria er 'mastika” - anisvodka og vodka - "mynte”, som er full her med is som aperitiff.