Får juice varmt, dampet

Får juice varmt, dampet

Dette er den enkleste metoden for å lage fruktjuice. Du må helle vann i en stor gryte så høyt som en finger og legge den andre i den på to små trebånd, mindre gryte. Deretter skal du legge et stykke lin eller bomullsduk på kantene av den store gryten, og frukten skal legges over den. Dekk deretter gryten med et passende lokk. Fest de utstikkende endene av kluten over lokket på toppen. Varm opp gryten – avhengig av type frukt -30-60 minutter. Den resulterende vanndampen får cellene i frukten til å bryte og saften strømmer gjennom kluten til en mindre gryte.

Damppressen fungerer på samme måte. Det er ikke dyrt, så, hvis noen skal lage juice oftere, han skulle få en juicer.

Ved hjelp av metoden for å skaffe juice "varm", Man kan ikke unngås: på grunn av den høye temperaturen får saften smak av kokt frukt. Eplejuice smaker da som eplemousse! I tillegg mister det verdifulle vitaminer, og den dryppende kondens fortynner den. Praktisk sett, Jeg vil ikke anbefale dampet juice for å lage vin. Denne metoden ødelegger det meste av de naturlige bakteriene; gjæringsprosesser utvikler seg veldig sakte, som et resultat gjæres saften saktere og danner mindre alkohol enn kald juice.

Hvis noen ikke har noe imot den endrede smaken på saften og som bare har til hensikt å bevare den, han kan bruke dampmetoden for saftpressing. Noen flere tips nedenfor, angående denne metoden.

For mer effektivitet, tilsett sukker i frukten. Avhengig av dette, om de er mer eller mindre søte, frukten drysses med en passende mengde sukker og settes til side i noen timer. Frukt med lavere sukkerinnhold eller høyt syreinnhold bør søtes mer; for eksempel på 1 kg rips må tilsettes 150 g sukker, på 1 kg blåbær – 100 g sukker, på 1 kg epler – 50 g og na 1 kg jordbær – 30 g sukker. Tilsetningen av sukker avhenger åpenbart av den tiltenkte bruken av saften. Hvis du vil lage en juice som er egnet for å drikke direkte, du bør søte det mindre. For å forberede sirupen (som ikke

vi vil fortsette arbeidet vårt) du må telle ti ganger så mye sukker. Mer nøyaktige data, angående tilsetning av vann og sukker, i oppskriftsdelen. Saften som er beregnet på å lage vin må søtes veldig nøyaktig. Det er derfor nødvendig å måle sukkerinnholdet i saften og bestemme mostens vekt. Flere detaljer om dette emnet finner du i artikkelen "Bestemme must-vekt".

Saften oppnådd ved oppvarming av frukten ved damping helles varm i flasker uten ytterligere behandling. Flaskene skal vaskes i varmt vann og skylles med kokende vann på forhånd. Renslighet må overholdes strengt. Hvis det er mulig, er det lurt å bare bruke nye kluter og børster til vask. Hvis alle disse reglene følges, ikke behov for ytterligere juice sterilisering.

Saftene har en spesielt vakker aroma, hvis du legger vin i juicepressen i stedet for vann, for lyse hvite frukter, og for frukt med sterke farger – rød.

Flasker lukket med gummihetter kan fylles til randen, mens du er i flasker med naturlig kork, må du legge igjen et fritt rom i nakken over juicenivået, omtrent tykkelsen på to fingre.