Håndtering av fruktmasse

Håndtering av fruktmasse

Så langt har vi diskutert frukt og juice hentet fra den, behandler dem som sluttproduktet. Klar juice, flaske og pasteurisert, kan brukes eller lagres umiddelbart. Men fordi denne boka ikke bare handler om å lage juice, Vi vil nå presentere de neste trinnene i arbeidet knyttet til vinproduksjon.

For det må vi gå litt tilbake og begynne der, der frukten er knust. Ved vinproduksjon er håndteringen av bakken fruktmasse før safting litt annerledes enn når man lager juice. Vanligvis alle frukter, som er lyse i fargen, som hvite druer, epler og pærer – å bare nevne de viktigste – umiddelbart etter sliping blir den presset eller presset umiddelbart. På denne måten bevares ikke bare farge og friskhet, men også sykdom forhindres, som kan angripe masse som står i luften veldig raskt. På den annen side krever mørkfargede frukter en annen prosedyre, slik at de kan bli til en vin med en intens farge. For det første bør vin nevnt av mørke druer nevnes, så vel som fra jordbær, malin, bjørnebær, rød stikkelsbær, svarte bær og hagtorn. Etter at frukten er malt, skal massen legges til side en stund, at fargestoffet i skinnene deres ble utvasket.

To dager er vanligvis nok for dette. For å forhindre forurensning og forurensning, på dette tidspunktet, plasser gryten med masse på et kjølig sted og dekk den grundig. På denne måten er den beskyttet mot fluer med eddik, som sprer farlige eddikbakterier.

Gjæringen av juice eller masse begynner rundt etter 24-36 timer.

Hvis massesaften presses før gjæringen starter, som stikkelsbær og rips, en ting til må tas i betraktning. Vi vet fra reglene for å lage gelé, hvilke arter som er sterke, og hvilke dårlige geleringsegenskaper. Rips inneholder en tilstrekkelig mengde pektin, slik at geléen dannes, derfor er det veldig vanskelig å presse saften ut av ripsmassen. Derfor tilsettes et enzympreparat til denne massen, som fortynner det så langt i løpet av noen timer, at den kan trykkes nøyaktig. Du kan kjøpe et anti-geleringsmiddel i ethvert apotek. En annen fordel med anti-gel er dette, at vinen under dens innflytelse lettere avklares senere.

Før du fortsetter med riktig tilberedning av vin, bør det utføres en grundig analyse av saften som er hentet fra frukten.