Vinjuice – forskrift

Vinjuice – forskrift

eplejuice, pærer og druer.

Saftene til disse fruktene blir vanligvis ikke søtet, du kan si, at de er pasteurisert i sin rene naturlige tilstand. Bare i ugunstige år for vin og frukt kan noe sukker tilsettes. For dette oppløses en liten mengde sukker direkte i saften – bare når saften er veldig sur, i vannet – og blandes med all væsken. For å oppnå riktig juice smak, du kan generelt stole på din egen intuisjon (på 1 liter juice ca. 5-10 g sukker) eller du kan bestemme sukkerinnholdet og surheten slik, som beskrevet senere.

Bringebærjuice

Bringebær inneholder relativt lite syre, derfor blandes de oftest med rips, som er preget av høy surhet. Ved å lage ren bringebærsaft, vinsyre tilsettes dertil: på 1 liter juice 0,6 liter (600 g) vann, der den oppløses på forhånd 15 g vinsyre. Sukker tilsettes dette og beriker smaken 1/4 liter rødvin. Jo mer juice er søtet, jo mer blir det siruplignende og må fortynnes igjen for å drikke.

Hvis saften inneholder mye sukker (det vil si for en liter på mer enn et halvt kilo sukker), det er ikke behov for ytterligere pasteurisering. Hvis han er i kulde, holder seg bra en stund. For lengre lagring er det imidlertid bedre å pasteurisere saften.

Rips juice

Saften siver gjennom kluten, det søter (omtrent et halvt kilo sukker per liter), den er adlet 1/4 liter rødvin, flasker blir fylt med den og pasteurisert. Rødvin kan erstattes med rom eller vanlig vodka (to til fire glass per liter).

Kirsebærjuice

Kirsebærjuice er søtet etter smak. En liter juice tilsettes den 1/4 liter god rødvin, 4 g kanel og 4 g nellik. Etter åtte dager blir saften filtrert og pasteurisert på flaske. Smaken av saften kan forbedres ved å tilsette noen mosede kirsebærsteiner, men du bør ikke ta for mange av dem, fordi de inneholder giftig preussinsyre (smaken av bitre mandler).

Saften fra Black Elderberry

Den pressede saften er søtet (per liter 200 g sukker) og pasteuriserer.

Pomace kan gjøres til en puré. Vill hyllebær er ekstremt stabil, det er veldig vanskelig å indusere en gjæringsprosess i den, og dessuten må den varmes opp, at sambunigrinen inneholdt den ville miste syren, ødeleggende for mageslimhinnen.

Faktisk er alle disse bestemmelsene de samme. En rekke kan oppnås ved å blande frukten sammen, for eksempel epler med bjørnebær, jordbær med rabarbra, svartorn med pærer, og rips med bringebær. Tilsetningen av forskjellige krydder kan utvide paletten med smakenyanser betydelig.

Her er noen forslag.

Fruktaromaen til juice vil få intensitet, hvis de er beriket med likør eller vodka laget av samme slags frukt; pærevinsdestillat tilsettes pærene, for mirabeller, mira-beam vodka eller mirabelle eller aprikoslikør, og til eplene – Calvados. Annen, men tilsetningen av ulike alkoholholdige drikker med høy prosentandel gir ikke mindre riksmakende effekter, slik som rom, whisky, cognac, og einer, gin eller vodka. Det skal imidlertid ikke glemmes, at alkoholen kun er ment som et krydder og ikke kan gjøre fruktjuice til en slags likør.

Tilsetning av hvitvin, rød eller rosa, avhengig av fargen på saften, forbedrer aromaen. Også her må proporsjonene være riktig balansert.

Krydderne tilsettes masse før juice, eller til ferdig juice og etter at riktig krydder har oppnådd ønsket effekt, må saften filtreres på nytt.

For alle frukter, som inneholder små mengder naturlige syrer, du bør tilsette sitron. Dessuten er det ingen generelle regler. Det er best å prøve de forskjellige tilbehørene selv. De harmonerer godt med hverandre:

– kandisert appelsinskall og fjellaske,

– kandisert sitronskall og melon,

– wanilia og agrest,

– anis, fennikel og ungarske plommer,

– nellik og kanel og kirsebær,

– imbir i melon,

– koriander og pære og kvede,

– einer og spisskummen og epler,

– muskat og appelsiner.

Akkurat som når du lager mat eller baker, bør du i dette tilfellet huske på regelen: bedre for lite enn for mye, fordi det er veldig lett å ødelegge den delikate smaken av fruktjuice med for mye krydder.

De er nødvendige for å lage fruktjuice:

-flasker eller krukker med avtrekkbare hetter (f.eks.. syltetøystøy eller ketchupflasker)

-gummihetter eller propper

-fruktknusere:

kjøttkvern med vedlegg eller elektrisk juicer eller presse, mølle, fruktpress eller – for den enkleste metoden – klut og avføring - en spesiell gryte for pasteurisering av flasker

-trakt for flaskepåfylling (emalje, aluminium eller plast)

-uteksaminert kopp, treskje for blanding, chochla, rene kluter, kjøkkenvekt, gummifyllingslange, sukker, parafin eller flytende bivoks.