Pomefrukt

Pomefrukt

Frukt, som, om bare på grunn av sin overflod, er egnet for vin, ved siden av druer er det hovedsakelig epler og pærer.

Tidligere, som kan velge mellom forskjellige varianter av epler, eller som vil ha noen få trær i hagen med epler som passer til must, følgende varianter kan anbefales: boskop, grochówka, Antonówka, reneta, glogierówka. Generelt er de senere variantene bedre egnet til å lage vin enn de tidlige variantene, forgjengelige sommer epler. Senere varianter har mer harmoniske proporsjoner av sukkerinnhold, syrer og ekstrakt.

Før du presser saften, bør eplene modnes i tillegg. For dette formålet blir de plassert i en haug en stund i et tørt rom, å svette", og inneholdt i moden, fra epletreet ble stivelsen til sukker. Dette forbedrer kvaliteten på den senere vinen.

• Kast alltid syk frukt og skjær ut råtne flekker. Hvis det er så mye blødning, at de ikke ville overleve flere ukers aldring, de må presses separat og straks nedlegges veto eller settes på vin. Etter at hovedhøsten er fullført, kan den ferske unge vinen blandes med vin hentet fra senere varianter.

• Epler og pærer må ikke være overmodne, fordi de mister kvalitet. Følgende pæresorter er spesielt egnet for tilberedning av most: bergamotka, oransje, sapieżanka og ulęgałka.

• Kvede bør også modnes etter høsting. Kvedefrukt kan brukes til å lage en utmerket dessertvin. De kan også legges til (på det meste til 20 %) for tanninfattig must av epler og pærer.

• Pomefrukt høstes ofte ikke før sent på høsten, når det allerede oppstår nattfrost. Frossen frukt skal behandles umiddelbart etter avriming. De er ikke egnet for lagring.