Produksjonsprodukt - moden frukt

Produksjonsprodukt - moden frukt

Mens introduksjonen nevnte vin som et element i "kulturelle varer", et sentralstimulerende middel eller matingrediens, som om det var et ferdig naturprodukt, det var dette jeg la merke til i siste setning, at vin først og fremst må lages ved hjelp av naturkreftene. Vin er den gjærede saften av den tilsvarende frukten. Dette er spesielt viktig, fordi faktisk alt, hva vokser, du kan presse hvilken som helst juice og hvilken som helst juice – med litt behandling – kan gjæres. Vi vil begrense oss bare til drue- og fruktjuicer, å nevne bare noen få "eksotiske" alternativer for å lage vin, selv om det er sverget tilhengere av sopp eller korsvin.

Få slags frukt er egnet for å lage god og sunn vin. Jeg mener med det, at kvaliteten på vinen avhenger av harmonisk balanserte sukkerforhold, syre og ekstrakt, fra jevn vinfremstilling og aldring og fra (slektning) vinresistens mot sykdom. Dette vil bli diskutert senere, fordi hver type frukt reagerer forskjellig på gjæringsprosessen og gir svært forskjellige resultater. Derfor ønsker vi ikke å håndtere grønnsaksjuice her – fra tomater til gulrøtter – fordi de anbefales som juice, men ikke som en feil.

Ti, som har sin egen hage eller høster frukt, vil det være vilt, eller edle varianter av epletrær ved gamle landeveier, denne vil sikkert samle den, hva naturen gir i overflod: grunnleggende typer epler og pærer og forskjellige bærvarianter.

Ofte er det ikke noe problem med å bruke de årlige gavene fra naturen. Hvis det er nok frukt, Det er åpenbart, at du kan bevare dem, pasteurisere, marinere eller tørke, men de kan også gjøres til juice og vin. Som har høstet hundrevekt epler eller annen frukt, vil ikke lure på, om arten er best egnet til å lage vin, men vil prøve å utnytte dem best. Hvem kjenner hagen din og dens avlinger, vet han av erfaring, hvilke råvarer og hvordan er best å bruke. Når du tilbereder syltetøy og gelé, tar de hovedsakelig hensyn til dette, lage frukt, som de er laget av, de hadde evnen til å gel seg. Imidlertid velges slike typer frukt og bær for vin og juice, som ikke inneholder gelerende ingredienser (hvis det gjør det, dette kan avhjelpes ved bruk av kjemikalier).

Sett, av, fruits

Et viktig trinn i tilberedningen av juice og vin er høsting av fullmoden frukt. Den riktige datoen bestemmes best av gartneren selv, basert på hans egen erfaring. Fruktmodning avhenger av grunnstammen som brukes til poding av planten, om klimaet som hersker i en gitt region, på været i ungdomsårene, på hagenes posisjon og til slutt på jordtypen. Det er umulig å måle nøyaktig, hvor stor påvirkning har individuelle faktorer. På bakgrunn av observasjon av trær og busker oppgir jeg også på et annet tidspunkt hvert år: "Tiden har kommet".

Derfor er jeg ikke i stand til å lage en generelt anvendbar høstkalender for øyeblikket, og jeg vil ikke løfte problemet med innhøstingsdatoen til rangeringen av et problem. En erfaren bonde kan noen få tommelfingerregler, å holde seg til.

• Blødninger er det første tegnet på modenhet – fallende frukt, som spres mer og tettere rundt treet på bakken. Spader er frukt infisert med skadedyr, som modnes tidligere "ved nødvendighet".

• Hvis stilken kan brytes av uten problemer når du henter frukten fra treet, det betyr, at frukten har nådd full modenhet.

• Hvis du har kuttet frukten, for eksempel epler, det vil komme ut, at pips allerede har blitt brune, begynn å forberede utstyret til å lage juice.

Dette er bare retningslinjer for fruktdyrking på trær, de gjelder ikke bær.

Ulike varianter av frukt kan nå forskjellige grader av modenhet. Om modenheten til steinfrukt (ungarsk, mirabelki og andre) du kan snakke, når de er i stand til å spise. Du kan vite deres modenhetsgrad ved dette, at de blir myke, søt, og steinen er lett å skille fra kjøttet. Når den er moden for forbruk, ender den kjemiske prosessen med å produsere sukker i steinfrukten. Mens frukt frukt (epler, pærer og andre), som er beregnet på produksjon av juice og vin, de må bli modne under aldring. Det betyr, at disse fruktene fortsetter å modnes og produsere sukker etter høsting, til de når full verdi. Hvis frukten overlates til sin egen skjebne og modningstiden under aldring er utelatt, vil bli "deigete", mens du taper på sukkerinnholdet, vil rynke og tørke eller råtne.

Enhver frukt høstet for tidlig eller for sent har liten eller ingen bruk. Denne er veldig feil, som tenker, at all frukt er egnet til å lage juice og vin, fordi du endelig kan søte dem. Smaksløkene registrerer kvalitetsforskjeller mye tidligere når de spiser juice og vin enn når de spiser gelé og syltetøy. "Fra umodne og overmodne, du kan ikke lage god vin av bortskjemte og syke druer ". – Dette gamle vinordtaket kan med suksess brukes på juice og viner laget av annen frukt.

Men den perfekte smaken av drikken avhenger ikke bare av fruktens gode kvalitet. Kvaliteten på råvaren er også utsatt for tap av smak, makeover (uklarhet – fargeendring) og mottakelighet for sykdom. Derfor skal bare fullt moden frukt brukes til å tilberede juice og vin (moden for forbruk eller modnet under aldring).

Umodne frukter har ikke riktig smak og inneholder for lite sukker, og for mye syre og geleringsmidler, som gjør det vanskelig eller umulig å avklare vinen senere.

Utilstrekkelig sukker og overflødig syre kan bare kompenseres for med kjemikalier (tilsatt sukker, redusere syreinnholdet), en svak aroma, som senere danner "buketten" av vinen, det blir enda svakere som et resultat. Druene har full modenhet, bær eller annen frukt er av spesiell verdi og kan ikke erstattes med kunstige midler, det være seg ved bruk av kjemikalier, eller noen kipper-triks.