Stein- og bærfrukt og vill frukt

Stein- og bærfrukt og vill frukt

Disse fruktene (individuelle varianter er diskutert i oppskriftene) skal behandles umiddelbart etter høsting, når de er helt modne. De kan ikke lagres og begynner å forme og forringes veldig raskt.

• Det anbefales alltid å vaske frukt før du gjør dem til vin. Men faktisk er det bare pomefrukt som kan vaskes med vann uten tap av kvalitet. Det samme kan imidlertid ikke sies om de delikate stein- og bærfruktene, spesielt da, når de er veldig modne. Å lage vin av disse fruktene, den utsettes for gjæringsprosessen, som er synonymt med en grundig renselsesprosess, hvor alle urenheter og skadelige stoffer faller ut med gjæren og fjernes under påkledningen av vinen. Så: frukt til juice bør vaskes, men frukten til vin blir ikke vasket.

• Plukk frukten forsiktig, ta hensyn til det, for å skade dem minst mulig. De må aldri komme i kontakt med jern, sink eller kobber, heller ikke i oppvasken, som de samles til, heller ikke i kvernen eller trykk. Syren i frukten reagerer med metallet, som endrer farge og påvirker smaken negativt. Derfor bør kokekar laget av et annet materiale enn metall brukes, og alle metallinnretninger skal dekkes med en spesiell syrebestandig lakk.

• Ti, som ikke har sin egen hage og ikke kan kaste avlingene fra naboens hage, han må kjøpe frukt til vin. Til, som sagt ovenfor om fruktvarianter som er best egnet til å lage vin, det gjelder spesielt sistnevnte tilfelle. De edle variantene av dessertepler er praktisk talt uegnet for vinproduksjon på grunn av deres lave juiceutbytte og minimale sukker- og syreinnhold. Ofte lar aromaen deres være mye å være ønsket. Bare av denne grunn kommer mange fruktamatører tilbake til de naturlig dyrkede gamle tradisjonelle variantene. Om kvaliteten på naturlig dyrket frukt, bioorganisk eller biodynamisk frukt, som kan kjøpes i spesialiserte helsekostbutikker, deres upåklagelige utseende beviser dem, men deres smak og lukt.

• Det er bedre å kjøpe ormete, men søte og brukbare epler, enn til og med veldig dekorativt, men et kjedelig og smakløst utvalg.

• Å lage vin er en flott sesonghobby, kostnadene som ikke skal være høye, det er derfor verdt å studere annonser i pressen i høstperioden. Hvis bestillingen er stor nok, fruktprodusenter selger gjerne frukten til lavere priser enn på markedet. Det blir ofte nevnt i pressemeldinger, hvordan frukten ble gjødslet og hvilke plantevernmidler som ble brukt.