Kinesisk abbor

Gode ​​abbor er sjeldne. De er drømmen til begge sportsfiskere, og gourmeter. Mange kjennere tror til og med, den abboren har det deiligste kjøttet. Denne måneden foreslår vi en oppskrift fra kinesisk mat.

Ingredienser (til 4-5 mennesker)
2 abbor etter 1 kg
2 ts ingefær
1 rød pepper
6 svisker
4 skjeer, sopp
1 ts sukker og olje
smør
salt, pepper
sursøt saus

Forberedelse:
Skrap abborene og kutt gjellene. Skyll grundig av slim, helst i salt, tørk med en klut. Tilbered et stort stykke aluminiumsfolie for hver fisk og pensle den med smør. Krydre fisken med salt og pepper, legg på folie.
Dekk fisken med hakket paprika, sopp, plommer og smør.
Fisk skal pakkes forsiktig inn i folie, ta vare på, slik at ryggfinnen ikke gjennomborer folien. Legg den innpakkede fisken på en flat bakepanne. Fyll fisken med vann opp til høyden 1 centimeter. Stek ca. 50 minutter ved temperatur 200 grader. Server den varme abboren med ris og sursøt saus.