De helbredende egenskapene til tranebær

De helbredende egenskapene til tranebær.

Tranebær er eviggrønne busker med små, rød og terte frukt, som en gang vokste i torvmyrer og sumpskoger i Nord- og Øst-Europa, og også i Sibir, i Canada og Nord-USA. I Polen finnes viltvoksende slamtranebær (Vaccinium oxycoccus) hovedsakelig i Knyszyn-skogen, Białowieska, Biłgoraj skoger og i Vest-Pommern, preget av en tynn skorpe. En dyrket art, innfødt nord for det amerikanske kontinentet er tyttebær med stor frukt (Vaccinium macrocarpon), oval med en tykk, kjøttfull hud. Begge disse artene har røde frukter med en karakteristisk sur smak.

Folkemedisinen i Polen har lenge verdsatt fordelene med Żurawina. Frukten var et viktig tillegg til det daglige kostholdet, som påvirker forbedringen av helsen deres. Gamle meldinger passerer, at smak og helsemessige fordeler av tyttebær var kjent til og med for de gamle slaverne, og de nordamerikanske indianerne ble anbefalt tranebær av sjamaner. I noen regioner i Polen ble det tilsatt kålgjæring, for å forhindre utvikling av unormal bakterieflora i forsuringsprosessen. Tranebærfrukt, på grunn av det høye innholdet av den sterke antioksidanten av benzoesyre og sitronsyre (utmerkede naturlige konserveringsmidler avledet fra naturen), de kan lagres uferdige i flere måneder, oversvømmet med vann. Slike sterkt bevarende naturlige ingredienser (benzoesyre og sitronsyre), brukes også, som naturlige konserveringsmidler for de beste naturlige produktene, f.eks.. de brukes til produkter av høyeste kvalitet mens de opprettholder biologisk aktive medisinske ingredienser. Bestemødrene våre konserverer også kjøtt, grønnsaker eller melk ble brukt av forskjellige planter (solbærblader, druer eller spisskummen) med sterke antioksidant ingredienser, det vil si å forlenge levetiden til matprodukter. I århundrer har tranebær blitt brukt til å behandle ubehagelige blæreplager, anginy, revmatiske sykdommer, forkjølelse, med mageproblemer, tarm og bukspyttkjertel.

Imidlertid er det bare den moderne verden som har gjort det mulig å gjennomføre detaljerte studier av tranebærens egenskaper, og den offisielle uttalelsen fra amerikanske forskere som bekrefter de gunstige egenskapene til denne frukten, det gjorde, at den såkalte. Offisiell medisin begynte å ta tyttebær veldig alvorlig. Så, så en konklusjon kommer til tankene, tranebær er den fersk, er det tørket, eller i form av juice, det er en frukt full av næringsstoffer, positivt påvirke helse og skjønnhet.

Tranebær, akkurat som enhver annen frukt fra samme familie, inneholder fenoliske syrer og flavonoider,
og antocyaniner - ansvarlig for den karakteristiske blålige fargen eller dyprød - utgjør deres dominerende gruppe. Noen av fruktene til denne gruppen, akkurat som tranebær, de inneholder også kondenserte tanniner, kalt proanthocyaniner, som brukes, som en snerpende og betennelsesdempende
innen medisin. Tranebær er også en rik kilde til vitamin C., EN, B1, B2, PP, pektyn, fiber, karbohydrater, jern, kalsium, magnesium, fosfor, kalium, jod og stoffer som hjelper kroppen å bekjempe influensa og infeksjoner. Det har også blitt vitenskapelig bevist, at tyttebær er en av de rikeste kildene til polyfenoler (antioksidanter) forebygge neoplastiske sykdommer. Nedenfor er en veiledende liste over næringsverdiene til tranebær:

Vann, fett, karbohydrater, proteiner (g / 100 gram tyttebær):
Vann: 87,3 g. Fett: - g. Proteiner: 0,35 g. Karbohydrater: 9,9 g.
KJ = 200

Vitaminer (mg / 100 gram tyttebær):
B1: 0,03 mg. B2: 0,02 mg. B6: -. C: 11 mg. E: -.
Karoten: 0,004 mg

Mineraler (mg / 100 gram tyttebær):
Natrium: 1,76. Kalium: 90,0. Magnesium: 7,2. Kalsium 14,4. Fosfor: 9,87
Jern: 0,86 og jod

For å illustrere mekanismen, takket som tranebær ble verdsatt, forskningen utført av professor Terri Camesano og studentene til Yatao Liu og Paola Pinzon-Arango bør nevnes, som de viste, at en gruppe tanniner kalt proanthocyanider endrer bakteriene på tre forskjellige måter, hver av dem er nok, for å forhindre smitte:

– endre formen på bakteriene fra stavformet til sfærisk,
– endre bakterieens cellevegg,
– gjøre det vanskelig for bakterier å feste seg til cellen.

Tranebær forhindrer mange infeksjoner, har antibakterielle egenskaper, soppdrepende.
Nyere forskning av forskere har vist, at stoffene som finnes i frukten:

– De har en gunstig effekt på fordøyelsessystemet, fordi tranebær har probiotiske egenskaper - det støtter veksten av gunstig tarmmikroflora, og ødelegger samtidig skadelige bakterier. Fersk eller tørket frukt forhindrer forstoppelse, og tyttebærgelé og gelé hjelper til med behandling av diaré.

– Det forhindrer infeksjoner i kjønnsorganene, gjennom den antibakterielle virkningen av hippuronsyren som finnes i dem, ved å fjerne Esherichia coli-bakterier (E coli). Godt å huske, at tranebær også forbedrer virkningen av antibiotika som administreres ved betennelse i urinveiene. De gunstige ingrediensene i tyttebær gjør det vanskelig for bakterier å holde seg til epitelet i urinveiene, Dette gjør at urinstrømmen kan skylle dem bort og forhindre at en infeksjon begynner.

– De bryr seg om munnhulen, forhindre dannelse av plakett, karies og tannkjøttsykdom.

– Støtte behandlingen av magesår og duodenalsår ved å forhindre avsetning av Helicobacter pylori -bakterier (H.pylori) på mageslimhinnen.

– De forhindrer dannelse av nyrestein, fordi de inneholder kininsyre, som beskytter mot dannelsen av disse steinene.

– Å drikke tranebærjuice daglig øker nivået av godt kolesterol (HDL), og senker samtidig nivået av dårlig kolesterol (LDL). Øker nivået av "godt" kolesterol i blodet med 10 proc., og reduserer dermed risikoen for hjertesykdom med 40 proc.

– Det forhindrer kreft – kan forhindre at svulster vokser, og til og med dannelsen av dem. Store tyttebær inneholder mer antioksidant fenoler enn 19 de vanligste fruktsortene, og disse antioksidantene spiller en viktig rolle for å forhindre visse kreftformer.

– Tranebær beskytter også hjernen. Forbruker tranebærfrukt, samt tyttebærsaft og drikke
det bremser aldringsprosessen til grå celler, og forhindrer dermed for tidlig svekkelse av motoriske og kognitive funksjoner. Dette skyldes det høye innholdet av antioksidanter (nummeret deres i 100 g tyttebær overgår langt mengden antioksidanter i samme mengde spinat eller appelsiner). Prof.. Joe Vinson fra University of Scranton, som forsket på en gruppe utvalgte frivillige, sa, at tyttebær reiser o 121 proc. nivået av antioksidanter i kroppen for å forhindre degenerative sykdommer. I tillegg Dr. James Joseph, USDA / Tufts University oppdaget en ny eiendom av tranebær: evne til å redusere risikoen for å utvikle Alzheimers sykdom og Parkinsons sykdom takket være det høye innholdet av vitamin. C.

– Ingrediensene i tranebær har en gunstig effekt på hjertets funksjoner. Flavonoide kompleks, anthocyanin og vitamin C er en god beskyttelse mot skadelige effekter av frie radikaler (gjerningsmenn av mange sykdommer i sirkulasjons- og nervesystemet). Tilstrekkelig mengde kalium (mange ganger større enn natrium) bidrar til normalisering av blodtrykket, som er viktig for at hjertet fungerer som det skal.

– Tranebær i forskjellige former ble gitt til barn i virussykdommer, som et mildt febernedsettende og diaforetisk. Samtidig økte administrasjonen av disse fruktene kroppens motstand.
I sum, tranebærs mirakuløse helbredende egenskaper er kjent, så i evigheter. Grundig vitenskapelig forskning gir stadig bekreftelse og fortsetter å bringe nye funn innen dette feltet. Listen over helbredende effekter av tranebærfrukt dekker kort: antibakteriell og betennelsesdempende effekt, støtte behandlingen av hjerte- og karsykdommer, urinveiene, handling som støtter antikreftprofylakse, innflytelse på økningen av kroppens motstand, forebygging av tannråte og tannkjøttsykdom, motvirke soppsykdommer, og sunn fornuft - evnen til å bremse aldringsprosessene til hjerneceller! Tråd, så rart, at flere og flere strekker seg etter et glass tyttebærsaft, ikke bare for å slukke tørsten, men dra også nytte av helsemessige fordeler.

Tranebær kan også brukes til å lage din egen ånde. I produksjonen av tranebærvin gjør vi det samme som med andre frukter.

Funnet på google via fraser:

  • tyttebæregenskaper
  • tranebærmedisinske egenskaper