Vinsett VINSOL trinn for trinn - dag01

Vinsett VINSOL trinn for trinn - dag01

En interessant måte å eksperimentere med vin hjemme på er å kjøpe og lage vin fra Wine-kits. Settet inneholder konsentrert druesaft, gjær med næringsoppløsning, midler for å bevare og klargjøre vin. Vinsett er den perfekte måten å starte eventyret ditt med husets vin.

Nedenfor presenterer jeg trinn-for-trinn-prosessen med å tilberede vin fra VINSOL-konsentrat.

Følgende tilbehør kreves for å tilberede vinen: gjæringsbeholder eller ballong med en kapasitet på 30 liter, støpsel, gjæringsrør, vin dressing rør, sukkermåler, termometer, flasker med en total kapasitet på 23 liter, tilbered også 4 kg sukker til lettere vin eller 5 kg sukker for sterkere vin.

Før du begynner å produsere vin, vask og steriliser gjæreren og alle brukte gjenstander grundig (f.eks.. kaliummetabisulfitt) og skyll alt grundig under rennende vann. Du bør få sukker på forhånd 4 eller 5 kg, og i vannet. Vann for tilberedning av vin, det skal alltid være av god kvalitet, du kan bruke kokt vann fra springen, flaske- eller oligocenvann. Når det gjelder meg, det beste vannet for å lage drinker (hjemmeøl, feil, eller mjød) det er oligocene vann.

Noen få timer før jeg begynner å tilberede vinen, øser jeg den i en gryte 20 liter fersk Oligocene-vann fra en lokal kilde. Jeg koker aldri oligocene vann, Jeg legger det rett fra "kilden" til vinen, Jeg har aldri hatt noen problemer med det.

Det første vi trenger å gjøre, er å oppløse den første satsen med 4 kg sukker i varmt vann. For dette formålet, Hell 3-4 liter vann i en stor gryte og varm den opp (vi prøver å ikke lage mat). For varmt vann, hell i sukker og rør hele tiden, varm opp gryten til sukkeret er helt oppløst. Når sukkeret er helt oppløst, vi venter på at den skal avkjøles (sukker vann trenger ikke å være kaldt, den må bare være lunken / varm).

Deretter heller vi konsentrert druesaft i ballongen og tilsett den første porsjonen med sukker og fyller ballongen med Oligocene-vannet til et totalt volum på 23 liter.. Fyll på ballongen med vann, vi må tenke nøye gjennom hvor mye vann vi skal tilsette. Det er alltid bedre å fylle på mindre enn for mye. Vi må også ta hensyn til situasjonen der vi under gjæringen vil legge til en annen porsjon sukkersirup som også vil øke hele volumet av vininnstillingen..

Personlig å lage vin fra ferdig Vin-kit, Jeg teller det nødvendige vannet på denne måten:

  1. Jeg tilbereder sukkersirupen i en gryte 5 liter (ok. 2-3 liter vann og 4 kg sukker = 5l) = 5 liter
  2. Jeg tilsetter 13 liter Oligocene-vann fra baniaken (Jeg har en container med en skala) = 13 liter
  3. Den andre delen av sukker sirup, 1-1,5 liter vann + 1kg sukker (1kg sukker = 0,6 l vol.) = ok.1,6-2,1litra

Totalt ca. 20 liter

Å lage vin av et ferdig vin sett, Jeg senker alltid mengden vann jeg legger i oppskriften, så får jeg mer essensielle viner, fyldigere og sterkere i smak.

Nå er det på tide å tilberede gjæren. Hell ca 100 ml varmt i glasset, kokt vann med temp. 25 - 300C og hell innholdet i gjærposen i den, bland og sett til side i ca.. 20minutter. Aktiv gjær er den vanligste i ferdige vinsett, som like etter oppløsning i varmt vann og ventet noen minutter, vi begynner å formere oss.

Gjæraktiv preparat

Denne prosessen er veldig synlig og resulterer i sterk skumdannelse i glasset. Noen ganger så sterk, at vi må være forsiktige med å ikke la glasset renne over.

Hell den godt multipliserte gjæren i ballongen med innstillingen. Alt skal blandes godt, og til slutt bør ballongen lukkes med et gjæringsrør delvis fylt med vann. Vi setter gjæreren på et sted som ikke utsettes for trekk og direkte sollys, ved en temperatur på 22-250 ° C. Fra nå av kan vi nyte øynene med "arbeids" vin. Det er hyggeligst å se på vinen i den første fasen av den turbulente gjæringen: bobler i vinen (som i et champagneglass), skum på overflaten av vinen og finialen, dvs. "puffing" vann i gjæringsrøret - alt dette indikerer en riktig igangsatt gjæring, dvs. transformasjon av sukker til alkohol.

Den turbulente gjæringen vil fortsette for første gang 3-5 dager, da blir det rolig gjæring, og det hele vil ende etter 12-16 dager (når det gjelder vinsett).

Vinsett VINSOL trinn for trinn - dag05

Po 4 dager fra gjæringsstart, tiden er inne for å tilsette den andre porsjonen sukker i vår hjemmelagde vin.

Sukker sirup

Avhengig av hvilken type vin vi ønsker å få, kan vi legge til 0,5 - 2 kg sukker. Jeg velger vinen min litt søt - sterk, så jeg blandet 1 kg sukker i 1,5 liter vann. Det er også en god tid å sette vermouthessensen, fordi jeg vil ha en litt vermutvinaroma.

Funnet på google via fraser:

  • vinkonsentrat
  • hvordan lage vin av kraftfôr
  • vinsett
  • vinkonsentrat
  • vinkonsentrat