SERVICE, Plasser ved bordet, METODEN FOR Å TJENE MATEN

SERVICE, Plasser ved bordet, METODEN FOR Å TJENE MATEN

Et måltid med familien. Når husdamen serverer bordet alene, plasserer bestikket på siden av platene og peker dem mot personen, som strekker seg etter maten. Håndtakene skal peke utover, og hvert av disse redskapene må hvile godt på et fat. Hvis retten er delt i porsjoner, som en kake, for eksempel, du kan skyve en slikkepott under bunnen av det første stykket, som letter håndtering og samtidig forhindrer at bladet faller av. Hvis parabolen var vanskelig å manipulere, husdamen legger den ved siden av seg, spør, å passere platene hennes en etter en. Vi gir dem videre, uten å treffe naboene.

Serverer seg selv, vi strekker oss etter det nærmeste stykket, vi velger ikke og vi venter ikke i flere timer, vi snur heller ikke tallerkenene. Vi er i moderasjon – med unntak av ost, vil vi bli tilbudt igjen alle rettene. Vi lar serveringsbestikket være som det er, hvordan de ble ordnet, det vil si med håndtakene på utsiden og stabile. Så behandler vi naboen, med tallerkenen vendt mot den, hvilken rett som allerede er tatt. På denne måten "sirkler" retten bordet.

Du bør hjelpe deg med hver rett som serveres, til og med symbolsk. Avslag på grunnlag av et faktum, at vi ikke liker eller spiser noe på grunn av kostholdet vårt, hun er veldig frekk.

Husmoren samler de skitne platene og stabler dem på sidebordet eller skyvebordet. Hun burde gjøre det diskret. På slutten av måltidet skal plassinnstillingene ligge på bordet, med mindre vi ikke har et annet rom. Deretter plasseres oppvasken på skyvebordet, og ta ut oppvasken med matrester.

Festmåltid. Det er best å be en eller to personer om å håndtere det, takket som damen i huset vil være i stand til å unngå hyppig forlate gjester, som alltid forstyrrer samtalen og gjør det vanskelig å følge med i løpet av festen.

Operatør, som kan være hushjelp, skal være estetisk kledd. Kvinnen ser fordelaktig ut i et hvitt forkle, en svart kjole eller et svart skjørt og en hvit bluse, Mann – i en hvit jakke og svarte bukser. Holder tallerkenen i venstre hånd, på et hvitt serviett, går opp til gjestene til venstre og beveger ham nær platen, slik at den serverte gjesten kan strekke seg etter sin porsjon uten problemer.

Når du går videre til neste person, må bestikk ordnes riktig.

Hvis det er saus til retten, sausbåten holdt i høyre hånd serveres til den besøkende ved å nærme seg ham fra høyre side, når han har hovedretten på tallerkenen.

Ledsageren setter aldri oppvasken til gjestene.

Platene skifter etter hver tallerken. Med høyre hånd tar du det skitne teppet, til venstre plasseres en ren tallerken med bestikk. Hvis noe av bestikket faller, den skal ikke hentes og legges på bordet, men få en ny med en gang.

Det skal være kokeplater, hvis det er mulig, varmet opp.

TALLEYRAND OG GJESTENE hans

Den berømte anekdoten forteller, hvordan Talleyrand personlig serverte gjestene, viser dem hensyn:

"Lord, vil du ære meg, godtar å smake et stykke biff?”, og så: "Kjære prins, vil du glede hjertet mitt?, tar en bit biff?”, og igjen: "Markusens herre, ville du være så snill å ha litt biff?”, og til neste fest: "Kjære greve, vil du la meg, å gi ham biff?”, „Baronie, ønsker å strekke til et stykke biff ", "Kjære herre, vil du smake på et stykke kjøtt?”, og endelig: „Durand, gi kjøttet til deg?”På den tiden var respekt for hierarkiet et spørsmål om statlig betydning.

Hvem sitter der? Et måltid med dine kjære krever at du bare følger de enkleste reglene. Platene er midt på bordet. Husets dame serverer først de inviterte kvinnene, starter med den eldste eller denne, som han har størst respekt, så strekker hun seg etter fatet og overleverer det til mestrene, starter med den eldste, og slutter med husets herre. En gift kvinne har prioritet fremfor en enslig kvinne, med mindre sistnevnte er eldre, svigerdatter – foran datteren min. Barn serveres sist med unntak av unge damer.

Retten går fra fest til fest, og hver av dem prøver å operere så effektivt som mulig. For enkelhets skyld kan gjestene velge å ikke følge bestillingen, så sirkler tallerkenen rett og slett bordet. I dette tilfellet foreslår herrene imidlertid til sine naboer, å tjene hverandre først, og hold dem et fat.

Under mer formelle måltider må prioritetsregelen følges nøye. Tjenesten begynner med en æret gjest – damen som sitter på vertens høyre hånd, så går han til damen som sitter på venstre hånd og så videre til utleier. Så blir herrene servert, starter med at hedersgjesten tar setet til høyre for damen i huset, går deretter over til den som sitter på venstre hånd og så videre, helt til verten, håndtert sist.