I restauranten

Det skjer, at mens du er på forretningsreise eller i humør for underholdning, vi går til et hotell eller restaurant.

I RESTAURANTEN

Vi inviterer deg til restauranten. Tidligere ble dette skjemaet ikke brukt ofte, fordi alle anså det som sin plikt å ta imot gjester i varmen til familiehjemmet, hvor du kunne vise frem dine kulinariske talenter. Restauranten syntes å være et gunstigere sted for profesjonelle kontakter. I dag er middag i en restaurant en generelt akseptert form for møter, og i mange tilfeller passer det alle bedre. Organiseringen av partiet utgjør ingen store problemer, som er i tråd med den moderne livsstilen, både når verten er en enslig mann, i hvilket hus det ikke er plass og tilstrekkelig utstyr, som da, når husmor er opptatt med jobb eller bare unngår kjøkkenet. I tillegg varer ikke festen i restauranten før sent på kvelden, som passer mennesker som er tvunget til å stå opp tidlig. Bedre, men å gi opp restauranten, når gjestene våre er eldre mennesker eller mennesker som legger vekt på tradisjon.

Uansett, inviterer vi en, to eller ti personer, visse regler må følges, takk til hvem og gjester, og vertene vil føle seg vel. Lunsj eller middag? Lunsj er mer gunstig for å snakke om forretninger, middagen er en tid med avslapning og hvile. Vi velger dagen fritt, det er imidlertid verdt å huske, at lørdager er mer overfylte og at servitører og kokker vil gi oss bedre service i løpet av uken.

Velg en restaurant, som vi allerede vet. Først da kan vi være sikre, at verken kjøkkenet vil skuffe oss, ei heller tjenesten. Vi bestiller bord tidligere og best, hvis han er på et stille sted, hyggelig sted, hvor du kan snakke. Noen restauranter har rom for private fester. Bare under spesielle omstendigheter, å vite preferansene til de inviterte menneskene, vi bestemmer oss for å gå til en eksotisk restaurant eller en som serverer spesifikke retter.

Innbyderen bør komme først og spør servitøren, at gjestene blir henvist til riktig bord, hvor han vil ønske dem velkommen og introdusere dem for de fremmøtte. Hvis gjestene er mange, Vi ordner bordplanen etter de samme reglene, som er gyldige for fester hjemme.

Menyen kan ordnes på forhånd med kokken og romsjefen. Trykt eller håndskrevet, ligger ved endene av bordet, slik at gjestene kan bli kjent med det. Vi har også lov til å la gjestene våre velge, da bør imidlertid innbyderen hjelpe til med å lage den, ved å si for eksempel, som han selv bestemte seg for å gjøre. Gjestene bør være tilbakeholdne og bestille retter, hvis pris er moderat, ikke drastisk begrense oss selv eller fylle tabellen slik, å bøye. God oppførsel krever at den besøkende følger i vertssporene, og gjør verten, for å få alle til å føle seg rolige. Vi tar valget uten hastverk, men vi nøler ikke for lenge, får andre til å vente.

Regningen er laget diskret. Hvis gjestene er mange, den innbydende gjør en avtale med romsjefen på forhånd, at regningen vil bli gitt til ham ved avreise eller sendt hjem. Innbydende kan også dra på slutten av måltidet og gjøre opp regningen. Ved et bord er det best å bruke et bankkort, for å unngå offentlig telling av penger. Fakturaen sendes brettet. Vi sjekker det raskt, uten å stirre på tallene.

Bortsett fra slike fester, skjer det også, og mye oftere, at vi skal spise middag for to eller et par. Så inviterer noen de andre, eller alle betaler for seg selv, eller vi deler regningen i like store deler. Ønsker å finne ut om prisene på en restaurant, vi kan ta en titt på guiden på forhånd. Ved å ta et valg, vi følger de samme prinsippene, som gjelder de inviterte personene – vi unngår de dyreste vinene og rettene. Bare nære venner har råd til å sette utgiftsnivået.