RESTAURANT OG INTERESSE

RESTAURANT OG INTERESSE

Et felles måltid er en fin form for forhandlinger og løsning av problemer i en gunstig atmosfære. Når du velger en restaurant, tar vi hensyn til personens preferanser, som vi inviterer, samt hastigheten på tjenesten. Etter gjesten "kommer vi" inn på kontoret hans eller avtaler en time med ham i en restaurant. Da må vi imidlertid komme tidlig nok, for ikke å utsette ham for forventning. Hvis gjesten forventer å være for sent, varsler oss om dette og gir oss en omtrentlig ankomsttid. De samme reglene gjelder for begge parter som verter og gjester som møtes privat i restauranten.

Vi beveger oss ikke for raskt, men vi utsetter det heller ikke. Det er best å komme i gang etter å ha lagt inn bestillingen din og gjort ditt vinutvalg. Initiativtaker til møtet skal ikke tvinge den besøkende til å tømme en flaske vin eller drikke en aperitiff, hvis han ber om mineralvann, ønsker å tenke nøkternt.

Under et slikt forretningsmåltid, når du etter en penn, notatbok eller dokumenter, for å avklare eventuelle problemer, det er ikke upassende, forutsatt imidlertid, at begge parter er godt kjent med saken. Lunsj kan, men det trenger ikke, bare være en form for kontakt, Derfor tar vi ikke feil, selv når vi tar ut kalkulatoren.

Selv med de beste rettene og vinene, må vi være forsiktige og vise størst mulig høflighet.

Du må også vite, når og hvordan man avslutter et slikt forretningsmøte, ikke holder den besøkende for lang. Hans tid er dyrebar, så bedre å ikke nyte hver slurk kaffe og ikke nippe til en dråpe likør. La oss skilles, ordtak, at vi har et nytt møte om et øyeblikk. Det er best å betale regningen med kredittkort.